Ana Veselič: “Prva eko trgovina v Sloveniji – Kalček.”

V 45. epizodi se nam je pridružila izjemna Ana Veselič, ki je direktorica najbolj znanega eko podjetja v Sloveniji.

Potek epizode

02:50 Kakšna si bila v gimnaziji

05:55 Kako velika je odgovornost, ko prestopiš iz zaposlenega v vlogo direktorice

12:30 Tvoja rutina in recept za uspeh

23:22 Kaj je Kalček in kaj počnete

29:51 Pomembnost mentorja

40:35 Kako se je tvoj stil vodenja spremenil

47:04 Stress management

53:30 Kaj bi spremenila na svoji poti

57:25 Fun facti: Naj citat, Naj knjiga, Naj serija

01:04:28 Zaključni nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Joyful - The surprising power of ordinary things to create extraordinary happiness, Povezava.

Naroči se

"Pot do cilja po trnovi poti te utrdi. Ko vztrajaš na njej kljub padcem, se naučiš živeti - sprejemati sončne in oblačne dni."

Ana Veselič

Spoznaj gosta

Ana se je podjetju Kalček pridružila že kot študenta, ki je opravljala obvezno prakso na Fakulteti za podjetništvo Gea Collage. Pred tem je zaključila gimnazijo v prelepi Beli krajini. V Kalčku je začela delati v trgovini in nato prešla v pisarno. Po opravljeni praksi je ostala v podjetju kot študentka v pisarni. Tako je po določenm času spoznala celoten proces od skladišča, trgovin in uprave. Leta 2016 se je zaposlila kot asistentka nabave, leta 2018 pa je prešla v vodjo nabave in veleprodaje. Leta 2019 pa je diplomirala in tudi leta 2020 postala direktorica podjetja Kalček. Sedaj vodi podjetje s 23 zaposlenimi, ki je preživelo 3 leta »težkih« preizkušenj. Podjetje je od lanskega leta v 80% v lastni Italijanskega podjetja in 10% od predsednika nadzornega sveta iz Hrvaške. V podjetju so uvedli veliko sprememb, ki niso bile vedno sprejete dobro. Odprli so trgovino v centru mesta na boljši lokaciji, preselili skladišče na boljšo bolj dostopno lokacijo. Uvedli so njihovo novo blagovno znamko Superhrana. To poletje bodo prišli na trg z novo spletno trgovino. V planu imajo tudi odprtje trgovin na novih lokacijah izven Ljubljane še do konca leta 2022. Njena ekipa za njo pravi, da je ambiciozna, vsestranska, iznajdliva, nasmejana, organizirana, delovna, družabna, iskrena, odlično rešuje težave v celotnem podjetju in zna prisluhniti.

Zanima jo še avtomobilistična industrija, ki je njena »skrita« strast, katero bo poskušala v prihodnosti tudi uresničit. Vse več ji pomeni družina in preživljanje časa z njo. Največja sreča je njena nečakinja, ki jo vedno spravi v dobro voljo. Je relativno mlada in ima še veliko ciljev.

 

Naj quote: »Kjer je volja, tam je pot!; »Success doesn't come to you, you go to it«

Naj knjiga:  Joyful - The surprising power of ordinary things to create extraordinary happiness

Naj serija: Prison Break – od ta starih. Nova: Who killed Sara?

Hobiji: sprehod (Rožnik, Šmarna gora), fitness (upam, da spet začnem), igranje s svojo psička – Pini.

Najljubša hrana: pečen sladek krompir in losos

Najljubši podjetnik (domači ali tuji): iskreno nimam; vzor mi je moj mentor, brat in oče

Naj app: (ne smej se) Outlook, Wolt – this is my life now

Zaključni nauk: Če vztrajaš, se dokazuješ in imaš kanček sreče, da okolica prepozna tvoj talent, si na dobri poti uresničevanja svojih sanj. Zmagaš pa takrat, ko si ne samo uspešen, temveč tudi srečen v življenju. Takrat si res lahko ponosen nase.

Kontakt

Ana Veselič LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več