Mag. Spec. Prof. violončela Bernardo Brizani: “Vaja dela mojstra: Trdo delo premaga talent”

V tretji epizodi nam izjemen Bernardo Brizani, “čudežni deček” predstavi svet profesionalnih glasbenikov in koliko trdega dela je potrebno za uspeh.

Potek epizode

02:10 Najljubši app, hrana in hobiji

02:35 Vse se je začelo s čokolado Milka

04:30 V družini sami izjemni glasbeniki

05:25 Bi kaj spremenil na svoji poti

08:10 Kaj so dobre lasnosti dobre violončelista

10:45 Tvoji izzivi

12:30 Konstruktiven feedback

14:15 Mentor

16:00 Največji uspeh

17:55 Kako poskrbiš za stress

20:50 Vrednosti violončel

23:55 Dnevne routine

29:35 Osebni cilji

31:00 Nasveti glede kariere

34:00 Najljubši podjetnik Jože Mermal

36:50 Nauk za poslušalce

39:00 Tujina

40:45 Preludij Johanna Sebastiana Bacha (prva suita v G-duru)

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Harry Potter, Povezava.

Naroči se

"Obdaj se z ljudmi, ki so boljši od tebe in se uči od njih."

Bernardo Brizani, Mag. Spec. Prof. violončela

Spoznaj gosta

Bernardo je prvič prijel za violončelo pri petih letih, je tretja generacija v klasični glasbi in ponosno nadaljuje tradicijo. Njegova prva profesorica je bila Ksenija Trotovšek Brlek. Pri svojih 6-ih letih je zmagal mednarodno tekmovanje v Italiji in imel 14-dnevno turnejo. To je bil njegov začetek glasbene poti, katera še zmeraj traja. Nato je nadaljeval glasbeno šolo in jo dokončal pri profesorju Damirju Hamidullinu. Vzporedno je hodil na dodatne ure k profesorju Valterju Dešpalju in profesorici Moniki Leskovar v Zagreb.

Pri le svojih 18-ih letih, in kot eden najmlajši, je diplomiral na Univerzi v Ljubljani, Akademiji za Glasbo. Od 13. do 19. leta je tudi vzporedno študiral v Firencah pri svetovno znani profesorici Nataliji Gutman. Leta 2010 je bil solist na Ruteshheim festivalu in 2011 udeležen masterclassov na svetovno znani akademiji Kronberg v Nemčiji.

Pri 19-ih letih je prejel Prešernovo nagrado in se vpisal na magisterij na priznano univerzo v Stuttgartu, k slavnemu profesorju in solistu Claudiu Bohorquezu. Študij magisterija in specializacije -doktorata je nadaljeval v Detmoldu, kjer je tudi z odliko končal. Leta 2018 je opravil avdicijo v enem izmed najboljših orkestrov - Bamberški Simfoniki, kjer je opravljal akademijo orkestrskega igranja.

V svoji karieri je prejel mnogo nagrad in dosežkov, kjer je ponosno predstavljal Slovenijo na vseh tekmovanjih, seminarjih in koncertih. Leta 2016 je predstavljal Slovenijo, zeleno prestolnico Evrope, tudi v Bruslju in tudi 2018 na ITB BERLIN. Zase pravi, da bi na svoji glasbeni poti težko vse to dosegel brez močne podpore staršev, brata in seveda mojih dolgoletnih sponzorjev in ljudi, kateri so mu stali ob strani.

Naj quote: Music should strike fire from the heart of man, and bring tears from the eyes of woman.
Naj knjiga: Harry Potter.
Hobiji: Tek, nogomet.
Najljubša hrana: Špageti in grill.
Najljubši podjetnik: Jože Mermal.
Naj app: Instagram.

 

Trije nasveti:
1. Če imaš cilj, voljo, ljubezen do tega kar počneš in misliš v temu biti najboljši, samo sledi svojemu srcu in naj te ne ustavi nobena ovira na tej poti. Važno, da imaš ljudi okoli sebe kateri te podpirajo, za ostale se ne zmeni.
2. Na poti do uspeha so zmeraj padci in vzponi, ampak na koncu se vidi rezultat. Jaz sem zmeraj sledil in še zmeraj sledim svojim sanjam, ciljem in jih tudi uresničim, včasih malce težje, včasih lažje.
3. Če človek sam v sebi vidi potencial, ga mora izpopolnjevati in se fokusirati na najboljše kar lahko naredi za sebe.

Kontakt

Bernardo Brizani, Mag. Spec. Prof. violončela LinkedIn

 

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več