Blaž Strle: “Uspeh je funkcija srca in dela. Pravi vodja mora imeti oboje.”

V 38. epizodi se nam je predstavil Blaž Strle, ki je predstavil svoj izjemen stil vodenja in motiviranja zaposlenih.

Potek epizode

02:50 Kakšen si bil v gimnaziji

03:33 Kaj ti je pomembno, ko sestavljaš elipo

06:25 A se znaš odklopit od službe (work-life balance)

07:50 Vodja prihodnosti

12:50 Vpliv umetne intelligence in novih tehnologij

18:18 Pomembnost mentorejv

23:15 Ste v času pandemije uvedli kakšne zabavne sestanke kot so e-kavice, facts&snacks

27:42 Izzivi na karierni poti

32:21 Stress management

36:22 Pomembnost globalnega mindseta in tujine

40:55 Fun facti: Naj quote, Naj knjiga

44:44 Naj podjetnik, Naj app

47:05 Tvoji nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Good to Great: Why Some Companies Make the Leap and Others Don't (Jim Collins), Povezava.

Naroči se

"Če smo gensko nagnjeni, da želimo vedno vrniti uslugo, zakaj ne dajemo več? Čas je, da si pričnemo pomagati."

Blaž Strle

Spoznaj gosta

Blaž Strle, direktor družbe BE-terna Adriatic, je svojo profesionalno pot začel v Laboratoriju za umetno inteligenco na FRI, kjer je raziskoval področje umetne inteligence in strojnega učenja. Podjetju BE-terna se je pridružil pred sedmimi leti kot vodja oddelka za upravljanje odnosov s strankami (CRM), v letu 2018 je prevzel vlogo direktorja Adriatic regije (Slovenija, Hrvaška in Srbija), pred nekaj meseci pa je postal tudi član uprave BE-terna skupine. V času njegovega vodenja je Adriatic regija dosegala začrtano 10% YOY rast prihodkov ter več kot pričakovano 10% YOY rast dobička. Visoko rast dobička je bila dosežena ob večjem vlaganju v zaposlene ter razvoj in sicer s povečanjem prodaje lastnih rešitev z višjo dodano vrednostjo in optimizacijo internih procesov.

 

Strle med tremi dejavniki uspeha družbe BE-terna izpostavlja znanje, inovativnost in usmerjenost v uspeh svojih strank, največjo poslovno lekcijo pa opisuje tako: »Najpomembnejša je ekipa, vse ostalo je drugotnega pomena.« Postaviti prave ljudi na pravo mesto in vzpostaviti dobro okolje je največ, kar lahko vodja naredi. Kot vodja ne verjame v stereotipe in en »Leadership style«. Pristopa ne moreš ukalupiti, podjetje se razvija, situacije so različne, različni so ljudje…, učiš se in prilagajaš. Včasih ne smeš dati več kot le ključe, drugič cilje, tretjič »korenček«, naslednjič »palico«, včasih je ventil treba priviti, drugič sprostiti. Vse s ciljem, da bomo jutri boljši, kot smo danes.

 

Strle je prepričan, da mora biti dober vodja v prvi vrsti »dober človek«, ki zna prisluhniti, biti dostopen, voditi z zgledom in navduševatiZa odličnost vodenja je pomembno dati v ospredje podjetje in zaposlene, povedati, kar misliš, verjeti v to, kar govoriš, in stati za svojimi dejanji. Prvi del se preslika v zaupanje, drugi pa v navduševanje. Je zahteven, saj od sebe in od sodelavcev pričakuje nadpovprečnost in učinkovitost.

Spletna stran podjetja: https://www.be-terna.com/sl

Naj quote:  The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem.

Naj knjiga: Good to Great: Why Some Companies Make the Leap and Others Don't

Naj serija: M*A*S*H

Hobiji: Jadranje, dirkanje

Najljubša hrana: Pašta

Najljubši podjetnik: nikogar ne poznam dovolj dobro, morda Jobs zaradi svojega perfekcionizma. Na moji karierni poti so me vsi nadrejeni oblikovali, vsak na svoj način.

Naj app: mobile.de

Nauk:

  • Lahko si samo to kar si. Ne moreš ločit posla in privatnega življenja oziroma ne moreš ločit vrednot v podjetju in osebnih vrednot. Tako v privatnem življenju kot tudi v podjetju zavestno ali s svojimi dejanji »izbereš« ožji krog sodelavcev in prijateljev s katerimi skupaj krojiš usodo.

Kontakt

Blaž Strle LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več