Borut Jeglič: “Razvoj vodij in ekip v digitalnem, globalnem svetu. Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih.”

V 9. epizodi smo se z Borutom Jegličem podali v svet coachev in razvoj ekip in vodij v digitalnem globalnem svetu.

Potek epizode

01:10 Kako si prišel do svoje poti

03:45 e2grow

07:15 Kako izobražujete talente

11:15 Pomanjkanja današnjih vodij

14:55 Delajmo napake

19:15 Aha trenutek

26:35 Individualisti vs ekipa

30:50 Digitalizacija in uporaba različnih medijev

38:00 Mentor in njegova pomembnost

44:00 Stress management

49:50 Motiviranje zaposlenih

54:00 Kako širiš svoje znanje

54:58 Najljubši podjetnik

01:00:40 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Leadership and Self-Deception - Arbinger Institute, Povezava.

Naroči se

"Prvo se moraš naučiti voditi samega sebe, svoja čustvena stanja, svoje odzive, šele nato vodimo druge. Brez prvega dela, bo drugi v najboljšem primeru povprečen, če ne celo slab."

Borut Jeglič

Spoznaj gosta

Borut Jeglič je podjetnik in executive coach, predan razvoju vodij in zmagovalnih ekip. Je soustanovitelj več tehnoloških podjetij s področja izobraževanja. Trenuno se s podjetjem e2grow osredotoča na reševanje težave učinkovitosti korporativnega izobraževanja in razvoja vodij in ekip v najboljših organizacijah. Poleg tega je soustanovitelj socialnega podjetja Simbioza, ki skrbi za medgeneracijsko povezovanje in informacijsko pismenost starejših v Sloveniji. Je tudi outdoor navdušenec, ki ob sončnih vzhodih najraje stoji na vrhu gore s fotoaparatom v roki.

Njegova strast je ustvarjanje talentov in trenutno skupaj s partnerji v podjetju e2grow transforima kulture v organizacija in hkrati tudi razvija nove talente. Zase pravijo, da ne odpravljajo slabosti posameznikov, temveč jih obvladujejo in rastejo na njihovij prednostih. Njihov koncept je “Train the trainee”.

Naj quote: vedno, ko me kdo vpraša za quote povem tole: “Live your life your way, and let others do the same”, kar je moje vodilo. Ni nek quote kakšnega zelo pametnega modreca ali avtorja, je zrasel kar na mojem zeljniku. :)
Naj knjiga: veliko je knjig, ki so me oblikovale, največkrat pa kot life changing iz vidika mojega vodenja in sobivanja z ljudmi povem tole: Leadership and Self-Deception od Arbinger Institute.
Naj serija: trenutno me navdušuje Billions, sicer pa so me potegnile tudi Suits, Westworld in ena, ki je malo manj poznana, ampak meni legendarna: The Newsroom
Hobiji: pohodništvo (predvsem lovljenje sončnih vzhodov na vrhu gora), fotografija, šport na splošno v čimveč različnih oblikah
Naj podjetnik: predvsem Richard Branson, zaradi njegove avtentičnosti in svojevrstnega načina vodenja, ki pa je hkrati izjemno people-focused
Naj app: precej jih je, veliko takih, ki jih poznamo vsi. Izpostavim mogoče dve, ki nista tako vsesplošno razširjeni in jih vsak dan uporabljam: YNAB (brez tega appa verjetno ne bi preživel prvih podjetniških let, ko je bilo potrebno biti zelo kreativen v tem kako razporejat svoj budget) in pa naš app e2grow, ki mi pomaga pri vodenju svoje ekipe ter ostati “on top of everything” kot coach.

Trije nauki:
1. Podjetništvo (in vodenje) je tek na dolge proge. Ni bližnjic, ni “overnight success”, je le konsistentno izvajanje majhnih vsakodnevnih rutin, ki nam prinesejo uspeh in vpliv
2. Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih. Vse se začne s samozavedanjem, poznavanjem lastnih talentov in močnih strani ter na drugi strani omejitev in obrambnih mehanizmov ter zavestnim usmerjanjem našega delovanja in odzivov.
3. Vlagaj vase in delaj na svojih prednostih, ter poskusi odpraviti in minimizirati šibkosti s tem, da se učiš, rasteš, razvijaš.

Kontakt

Borut Jeglič LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več