Boštjan Koritnik: “Dvom je Edina pot napredka”

V 12. epizodi nam je Boštjan Koritnik, Minister za Javno Upravo razkril kako on vodi in si kreira ekipe.

Potek epizode

01:30 Kakšen je bil Boštjan v gimnaziji

05:10 Kako se je tvoje življenje spremenilo s funkcijo Ministra za Javno Upravo

10:10 Koliko si lahko inovativen v Javni upravi

13:55 Primer uspešnega projekta

21:00 Aha trenutek v karier

26:15 Mentor

31:50 Koliko ti je znanje iz akademskega sveta pripomoglo na tem mestu

36:15 Nasevt, ki bi ga dal mlajšemu sebi

41:25 Reden in konstruktiven feedback

46:00 Način komuniciranja v času Covida-19

50:30 Bi kaj spremenil na svoji poslovni poti

56:00 Fun facti: Naj hobiji, naj knjiga, Naj citat

57:40 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Zločin in kazen - Fyodor Dostoevsky, Povezava.

Naroči se

"Inteligentnost je zmožnost prilagajanja na spremembe."

Boštjan Koritnik

Spoznaj gosta

Boštjan Koritnik, rojen 15. junija 1979, je leta 2005 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik. Že med in po koncu šolanja je bil honorarni sodelavec gospodarske redakcije časnika Delo, v obdobju 2006–2010 pa je opravljal različna dela v družbi GV Založba, kjer se je izkazal kot novinar oziroma urednik Pravne prakse ter hišni pravnik, v letih 2010–2013 pa tudi kot direktor in odgovorni urednik. Po pripojitvi družbe podjetju Ius Software je bil v tej družbi do začetka leta 2015 (so)direktor in odgovorni urednik.

Od leta 2015 je bil zaposlen na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani kot asistent in tajnik. Poleg tega je bil od leta 2016 direktor Založbe Pravne fakultete ter strokovni direktor in družbenik start-up družbe Audibook. Sodeloval je s tremi kripto podjetji, kot pravnik in soustanovitelj, bil pa je tudi direktor projekta GLEDOS (Global Education System). Sodeloval je pri številnih raziskavah – tudi za Evropsko komisijo in različna ministrstva –, pravnih mnenjih in drugih strokovnih besedilih (242 zapisov v sistemu Cobiss) ter predaval doma in v tujini o tehnologiji veriženja blokov (blockchain) in podjetništvu. Že vse od leta 2008 opravlja različne vloge v društvih: je generalni sekretar Zveze društev pravnikov Slovenije (ZDPS), blagajnik Zveze društev za gospodarsko pravo in predsednik Društva za športno pravo. Opravlja tudi funkciji podpredsednika Lions kluba Tivoli Ljubljana in predsednika pritožbenega razsodišča košarkarske lige ABA. V letu 2019 je prejel posebno priznanje rektorja Univerze v Ljubljani izza strokovne delavce in priznanje – skupaj s še dvema kolegoma – Pravnik leta 2019, ki ga podeljuje ZDPS.

Naj quote: »Človek se uči vse življenje, a vseeno umre tepec.« ali »Vsi so vedeli, da je nemogoče. Potem pa je prišel tisti, ki tega ni vedel, in uspelo mu je.«
Naj knjiga: Zločin in kazen
Naj serija: OZ
Hobiji: šport, branje proze, družabne igre (tarok, scrabble, poker, activity)
Najljubša hrana: polnjene paprike, musaka
Najljubši podjetnik: Marjan Batagelj
Naj appa: aplikacija za beleženje stikov za COVID-19, Audibook

Glavni nauk:
- “Dogme in predsodki so največja ovira v življenju. Dvom, tudi v lastna prepričanja, pa je pogoj napredka. Sicer bi bila zemlja še vedno ravna.”

Kontakt

Boštjan Koritnik LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več