Dr. Jerca Legan Cvikl: “(P)ostanite zvesti sebi, do slišanega in videnega (o)hranite kritično distanco ter stremite k ravnovesju v vsem, kar počnete. Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu”

V 27. epizodi smo gostili dr. Jerca Legan Cvikl, s katero smo odkrivali poslovni svet ter spoznali izjemno organizacijo Femmes Sans Frontières.

Potek epizode

02:24 Kakšna si bila v gimnaziji

08:10 Imaš kakšno vzornico

10:55 Prisotnost žensk na vodilnih položajih

15:20 Imaš kakšno posebno rutino za tvoje uspehe in vse projekte

19:25 Kako je nastala fundacija Femmes Sans Frontières

25:50 Kako vidiš vlogo sodobne ženske v družbi

33:48 Akcijski načrt opolnomočenja žensk v sodobni družbi

44:36 Kaj so danes lasnosti dobrega vodje oziroma kakšne lastnosti mora imeti

48:45 Slovenska pravljica Drevo, ki je napisana v treh jezikih

55:08 Tvoja prva pot v tujino in nasvet

01:00:40 Aha trenutek

01:07:15 Kako se je tvoj stil vodenja spreminjal tekom kariere in leto

01:12:42 Fun facti: Naj serija, Naj knjiga

01:16:05 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubši knjigi:

  • Elif Shafak: “The Forty Rules of Love”, Povezava,
  • David Foenkinos: “Delikatno”, Povezava.

Naroči se

"Spoznavanje sveta, odkrivanje novih krajev in srečevanje drugih ljudi ter soočenje z drugačnimi kluturami in načini življenja, je nujno za celostni osebnostni razvoj sodobnega posameznika."

Dr. Jerca Legan Cvikl

Spoznaj gosta

Dr. Jerca Legan Cvikl je doktorirala iz filozofije in teorije vizualne kulture in je antropologinja vsakdanjega življenja. Skoraj tri desetletja je ustvarjala in občasno živela ter veliko potovala po svetu. Je direktorica in strokovnjakinja za strateško komuniciranje v podjetju STATUS, kjer svetuje posameznikom in skupinam v javnem in zasebnem sektorju doma in v tujini. Nazadnje pa je zagrabila za nov izziv kot del trajnostnega slovenskega turizma na Blejskem jezeru STATUS Apartmaji.

V javnosti je poznana kot strokovna komentatorka, nekdanja raziskovalna novinarka in odgovorna urednica v tiskanih in elektronskih medijih, kot univerzitetna predavateljica in upravljalka dogodkov, poleg znanstvenih raziskav na področju humanistike nudi medijsko produkcijo in analize. Je tudi avtorica več sto strokovnih člankov in petih samostojnih knjig – dveh znanstvenih monografij o različnih medijskih pojavih Razgaljena: žensko branje v Sloveniji in Razgaljeni: medijski fenomen elit, specializiranih zakonskih priročnikov Poročila se bova in Za pr(a)vi korak, večjezične pravljice za otroke Drevo/Tree/Baum/L'Arbre, ki je bila v Parizu postavljena na oder, in pripravlja že naslednje knjige; na mnogih publicističnih projektih je tudi soavtorsko sodelovala. Leta 2003 je posnela tudi dokumentarec o Janu Plestenjaku, ki je bil predvajan na Kanalu A. V letu 2006 pa je vodila in komentirala enega izmed prvih resničnostih oddaj pri nas, Bar.

Dr. Jerca Legan Cvikl je prejela veliko uglednih mednarodnih nagrad in priznanj, kot so Ambasadorka znanja, Iconic Women creating a better world for all in Exceptional Women of Excellence. Leta 2009 je bila tudi nominirana za Femme Fatale. Že več kot 20 let je angažirana človekoljubka in ustanoviteljica mednarodne ženske organizacije Femmes Sans Frontières Foundation, kjer deluje kot snovalka, vodja projektov in mednarodna mentorica. Njen moto pa je: “Spreminjaj svet, kot bi želel v njem živeti.”

Naj quote: “Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu«: M. Gandhi
Naj knjiga: Elif Shafak “The Forty Rules of Love” in David Foenkinos “Delikatno”
Naj serija: Borgen in Deklina zgodba
Hobiji: potovanja, ples in petje, pisanje, športno udejstvovanje – tek, potapljanje, pohodništvo
Najljubša hrana: pikatni zelenjavni nudli po azijsko z rakci in solata na 101 način
Najljubši podjetnik: Steve Jobs in Mary Barra
Naj app: Pages za ustvarjanje

Trije nauki:
1. (po)stanite zvesti sebi in ohranite kritično distanco
2. ne zapravljajte časa in energije za neumnosti, saj je življenje kot krogla, ki se nikoli ne vrne
3. stremite k ravnovesju v vsem, kar počnete

Kontakt

dr. Jerca Legan Cvikl LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več