dr. Tina Škerlj in mag. Tamara Bertok Velkavrh: “Ko gresta vodenje in coaching z roko v roki, in kjer se tehnično znanje nadgradi z vodstvenim znanjem.”

V 52. epizodi se nam pridrižita izjemni Tina in Tamara in nam predstavita njuno zgodbo, kako sta s pomočjo sodelovanja, dosegli izjemne rezultate.

Potek epizode

03:58 Kakšni sta bili v gimnaziji

05:49 Projekt Jamajka

11:15 Coaching prinese uspeh

14:48 Prvi stik s coachingom

23:23 Digitalna transformacije – kako se je lotiti

30:45 Razvoj zaposlenih

34:17 Posebna rutina za uspeh

36:10 Kako sta doživljali Covid-19

44:28 Kako tehnologija vpliva na nas

54:30 Ego in moški svet

57:00 Aha trenutek

01:01:10 Fun fact: Naj quote, Naj knjiga, Naj app

01:09:28 Zaključna nauka

Omenjeno v epizodi

Najljubše knjige:

  • Mali princ: Antoine de Saint-Exupéry, Povezava,
  • Suzanne Collins, Orson Scott Card, Anthony Horowitz

Naroči se

Tina Škerlj: "Vedno gledaj in delaj s srcem." Tamara Bertok Velkavrh: "I believe that strength doesn’t come from just one person, true strength lies in team spirit. Trusting your colleagues and working together is what can overcome any issue."

dr. Tina Škerlj in mag. Tamara Bertok Velkavrh

Spoznaj gosta

Tina Škerlj 

Izkušena leaderka, coachinja, predavateljica in strokovnjakinja za change management in transformacijo. Trenutno je odgovorna za digitalno transformacijo v skupini BE-terna, ki vključuje okoli 1000 zaposlenih v 10-ih evropskih državah. Poleg tega je coachinja za leaderje, predsednica nadzornega sveta in predavateljica za bodoče člane nadzornih svetov. Pred tem je bila Tina dolgoletna poslovna svetovalka v podjetju Deloitte, kjer je vodila poslovno svetovanje v Sloveniji, izvršna direktorica v skupini Mladinska knjiga in članica uprave regionalnega IT podjetja S&T. Poleg tega ima tudi bogate izkušnje iz tujine, kjer je končala študij ekonomije v Nemčiji, kasneje pa v okviru Deloitte-a delovala kot poslovna svetovalka v Nemčiji in na Poljskem. Ima tudi znanstveni doktorat iz ekonomije in je certificirana ACC coachinja. Tina je tudi nekdanja predsednica sekcije mladih managerjev Združenja manager in nekdanja predsednica Alumni združenja MBA Radovljica.

 

Naj quote: strong back.soft front.wild heart (Brene Brown)

Naj knjiga: mnogo jih je…Mali princ

Naj serija: nimamo televizije in ne gledam serij

Hobiji: kolesarjenje, hoja v hribe, (turno) smučanje, branje, odkrivanje novih kotičkov sveta oz. v zadnjem času Slovenije

Najljubša hrana: katerakoli v dobri družbi

Najljubši podjetnik: mnogo jih je, vsekakor pa tudi vsi moji šefi na moji karierni poti

Naj app: LinkdIn, google calendar, google maps, notes

Zaključni nauk:

  • Kot pri Malem princu…vedno gledaj in delaj s srcem.

 

mag. Tamara Bertok Velkavrh

 

Zadnjih 6 let zaposlena v Be-terni. Najprej kot svetovalka in arhitektka programskih rešitev ter zadnji 2 leti kot vodja teama za implementacijo Microsoft Dynamics 365 poslovnih rešitev na področju upravljanja energetske in druge komunalne infrastrukture - na kratko področje UIM - Utilities Infastructure management. Na tem področju s svojo ekipo soustvarjam istoimenski produkt UIM, skrbim za njegov razvoj in atraktivnost. Pred tem prokuristka v IT podjetju, asistentka na Univerzi na Primorskem na Fakulteti za management (poslovna matematika, poslovna informatika, …) , svetovalka/arhitektka v IT podjetju za geografske informacijske sisteme in podjetju za IT rešitve s področja upravljanja vrednostnih papirjev. Osnovno izobrazbo po študiju matematike v Ljubljanji nadgradila z znastvenim magisterijem na Eknomski fakulteti s področja upravljanja informacijskih sistemov.

 

Naj quote: It always seems impossible until it’s done (Nelson Mandela)

Naj knjiga: verjetno bi lahko skrčila na top 10, vse pa obarvane z znanstveno fantastično vsebino 😊 (avtorji Suzanne Collins, Orson Scott Card, Anthony Horowitz, …)

Naj serija: Midsomer murders

Hobiji: branje, koleasarjenje, pohodništvo

Najljubša hrana: sendvič

Naj app: FBReader

Zaključni nauk:

  • I believe that strength doesn’t come from just one person, true strength lies in team spirit.  Trusting your colleagues and working together is what can overcome any issue.

Kontakt

dr. Tina Škerlj LinkedIn

mag. Tamara Bertok Velkavrh LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več