Redni Prof. Dr. Vlado Dimovski: “Pot (Tao): od znotraj do zunaj.”

V 15. epizodi se nam je pridružil dr. Vlado Dimovski, redni profesor za področje managementa in organizacije, ki je razkril čare vodenja.

Potek epizode

02:05 Kakšen si bil v gimnaziji

05:30 Študij v ZDA

10:00 Področje vodenja v Sloveniji po vrnitvi iz Amerike

20:05 Največji izziv na poslovni poti in nasvet za bodoče vodje

27:58 Tvoj stil vodenja tekom tvoje kariere

35:10 Kaj ti pomeni knjiga in kakšni so občutki ob prejetju številnih nagrad

45:00 Kaj bi bil tvoj nasvet študentom, bodočim managerjem in vodjem

53:40 Tvoja največja osebna prednost

01:00:02 Kako težko je bti inovativen v javnem sektorju

01:13:05 Vidik strukturacije oz strukturalizacije

01:17:40 Kje si dobil svoje izjemne vrednote

01:20:15 Fun facti: Najljubša kjiga

01:21:55 Naj serija, Naj Citat, Naj hrana, Naj Hobiji

01:23:53 Kaj si na profesionalnem življenju še zeliš doseči

01:25:40 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Daniel Reid: The Tao of Health, Sex, and Longevity, Povezava.

Naroči se

"Biti inovativen v vsakodnevnem okolju je zelo neprijetno za okolico, ker je vedno potrebno iskati nek nov način reševanja problemov, ljudje in posebej institucije pa so zelo nagnjene k rutini."

prof. dr. Vlado Dimovski

Spoznaj gosta

Dr. Vlado Dimovski je redni profesor za področje managementa in organizacije na Katedri za management in organizacijo ter pridruženi član Katedre za mednarodno ekonomijo in poslovanje. Leta 1984 je diplomiral na Ekonomski fakulteti, narodnogospodarska smer, leta 1989 pa tudi na Filozofski fakulteti, smer filozofija. Študij je nadaljeval na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1988 tudi magistriral. Leta 1990 je pričel z doktorskim študijem iz managementa in poslovnih financ na Cleveland State University ter ga leta 1994 zaključil.

Njegova primarna področja ekspertize so organizacijsko učenje, management znanja in vodenje, tako v domačem, kot tudi mednarodnem okolju. Prof. dr. Dimovski je poučeval in raziskoval na številnih mednarodnih univerzah in inštitutih. Prof. dr. Dimovski je objavil članke v priznanih revijah (prek 90 objavljenih znanstvenih člankov), poleg tega pa je tudi avtor številnih knjig (9 znanstvenih monografij) ter številnih drugih del, saj njegova bibliografija vsebuje cca 1.400 enot, objavljenih tako v domačem kot mednarodnem okolju.

V obdobju 1995-1997 je prof dr. Dimovski opravljal funkcijo državnega sekretarja za industrijsko politiko, v letih 1997-2000 pa je poleg zaposlitve na Ekonomski fakulteti, kjer je vodil program Visoke poslovne šole, z njenim soglasjem predsedoval Centru za mednarodno konkurenčnost. V letih 2000-2004 je prof. dr. Dimovski opravljal funkcijo ministra za delo, družino in socialne zadeve v Vladi Republike Slovenije, v letih 2005-2006 deloval tudi kot svetovalec predsedniku vlade Republike Makedonije. Prof dr. Dimovski je aktiven tudi v svetovalni vlogi, kjer podaja svoje znanje in izkušnje podjetjem iz slovenskega, kakor tudi regijskega okolja.

Prof. dr. Dimovski je za svoje družbeno, strokovno in znanstveno delo prejel več priznanj in nagrad, izpostaviti gre Beta Gamma Sigma (1992), Harvard Directory of Scholars (1993), Kdo je kdo (1999), Priznanje Plavalne Zveze Slovenije (2001), nagrado Zlata knjiga najuspešnejših podjetnikov (2001), Who is Who Statesmen (2004) ter CEEMAN Champion Awards v kategoriji raziskovanja (2019). Prof. dr. Dimovski je tudi vodja programske raziskovalne skupine "Vpliv upravljanja, organizacijskega učenja in managementa znanja na sodobne organizacije" ter član Evropske akademije znanosti in umetnosti (angl. European Academy of Sciences and Arts).

Naj quote: Lao Fje:«When your work is done, then withdraw. This is the way to Heaven«.
Naj knjiga: Daniel Reid: The Tao of Health, Sex, and Longevity.
Naj serija: Seinfeld
Hobiji: Duhovna literatura, hoja, meditacija, vrtnarjenje
Naj hrana: Sushi, ričet
Naj podjetnik: Sandi Češko, Michael Dell
Naj appi: Avant2Go, Keeper

Trije nauki:
• Vztrajnost (kaj želiš),
• Sproščenost, duhovnost (smisel),
• Avtentičnost (kdo si).

Kontakt

prof. dr. Vlado Dimovski LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več