Gregor Sobočan: “Mentoriranje, način vodenja v vrhunskem in rekreativnem športu”

V 18. epizodi se nam je pridružil svetovni prvak v Kettlebellu, kondicijski trener, Gregor Sobočan, ki je spregovoril o mentoriranju in treniranju.

Potek epizode

01:30 Kakšen si bil v gimnaziji

06:15 Kako uspeš iz športnika iztistniti njegove največje potencialne

08:25 Imaš kakšno posebno rutino in kako izgleda tvoj dan

10:20 Kako balansiraš med različnimi vlogami

16:00 Kako izgledajo tvoje priprave na tekmo

21:48 Ali znaš preopznasti dobre lasnosti v mladem talent, da bo uspel

30:18 Kako pripraviš tekmovalca, da se prilagodi drugi vlogi

33:10 Kaj ti je pomembno, ko sestavljaš ekipo

40:23 Rusija in Amerika, kako sta vplivala nate

45:43 Kako gledaš nav se izjemne trenutke v svojem življenju

54:22 Povratna informacija

01:01:25 Tvoj slog vodenja tekom let

01:09:30 Pomembnost in vloga mentorja ter tvoji mentorji

01:13:45 Največji uspeh oziroma aha trenutek

01:20:44 Stres management

01:26:10 Če želimo zajeti največji športni potencial, koliko časa naj namenimo treningu

01:29:30 Fun facti: Naj quote, Naj serija, Naj hobiji

01:35:05 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubši knjigi:

  • Da Vincijeva šifra (Dan Brown), Povezava,
  • Biografija o Miku Tysonu (Mike Tyson, Larry Sloman), Povezava.

Naroči se

"Ne ustraši se izziva. Ni pomembno, kdo je nasprotnik, vsi so iz krvi in mesa. Poskusi vedno."

Gregor Sobočan

Spoznaj gosta

Gregor Sobočan je maturiral na športni gimnaziji v Šiški, nato je opravil svojo specializacijo na Športni Univerzi v OMSKU, Rusiji. Gregor je pionir Kettlebell lifting vadbe v Sloveniji in mednarodno. Je kondicijski trener 2. stopnje, svetovni prvak v Kettlebell liftingu, ustanovitelj organizacije EGSA, predsednik Kettlebell Športne Zveze Slovenije. Ima tudi svoje podjetje in športni center, ki se imenuje Kettlebells Center, ki spada med top 3 klube na svetu med 184 klubi. Trenutno je kondicijski trener ženske rokometne reprezentance, hokejskega kluba Olimpija, rokometne kluba MRK Ljubljana ter odbojkarskega društva Krim.

Gregor je skupaj s sestro Tajdo Pantar, mag. posl. ved., MSIC - prav tako športnico z najvišjim rangom – Master of Sports International Class in tudi večkratno državno prvakinjo v teakwondoju, osvojil 70 medalj v Kettlebell liftingu. Za naziv svetovnega prvake je v 10ih minutah, v tehniki Jerk naredil 120 ponovitev, s 2x32kg, kar znaša 7680 kg. Med osebnimi rekordi naj izpostavimo še: Snatch 32kg 164 pon., Snatch 30kg 201 pon., Snatch 28kg 213 reps, Snatch 24kg 241 pon., Long Cycle 2x32kg 66 pon., Long Cycle 2x28kg 87 pon., Long Cycle 2x26kg 91 pon., Long Cycle 2x24kg 96 pon. ter drugi. Na poti do dosežkov sledilcem podaja izkušnjo: »Ne bojte se izzivov! Največ se naučimo iz porazov, iz situaciji, ki jih (v prvo) nismo premagali. Zapomnite si, na koncu je vse dobro. Če še ni dobro, pomeni, da še ni konec.«

Poleg svojih izjemnih športnih znanj in izkušenj, kjer je s svojo ekipo osvojil ogromno impresivnih medalj na evropskih kot tudi svetovnih prvenstvih in Republiko Slovenijo popeljal v sam vrhu svetovnih reprezentanc v Kettlebell liftingu, je izdal tudi dve mednarodni monografiji v angleškem jeziku, in sicer:
Conjugate Approach to Girevoy Sport Training,
Essentials of Girevoy Sport traning: EGSA Coaches Guide.

Delal je z otroki, invalidi, poškodovanimi, rekreativci, poklicnimi, vrhunskimi športniki in vsemi, ki so prišli do njega, vsem tu sporoča, da je zato potrebno imeti svoje delo rad, uživati v njem in v vsem videti izziv, možnost napredka. Za svojo pot do rezultatov, dosežkov, pravi: »Potrebno je imeti nekaj sreče, da ti določeno priložnost sploh ponudijo, vendar je potrebno potem zaupanje vnovčiti in pokazati, da si iz pravega testa in vreden zaupanja. Torej, potrebno je imeti: Znanje, pogum in srečo. Potrebne so izkušnje, le-te pa pridobimo z veliko dela, zato nikoli nikomur nisem rekel ne.”

Naj quote: if you failed to plan, plan to fail
Naj knjiga: Da Vincijeva cifra, in pa Biografija o Miku Tysonu
Naj serija: Dva moža in pol
Hobiji: kolesarjenje
Najljubša hrana: Domači krompirjevi žganci
Najljubši podjetnik: Steve Jobs, Zoran Jankovič
Naj app: TrainHeroic, aplikacija, ki mi je dobesedno rešila način poslovanja, saj lahko v krajšem času naredim več za svoje atlete in sledilce ter vse imam na enem mestu.

Trije nauki:
- Ne ustraši se izziva.
- Podvomi v vse, razišči zadevo in se šele nato odloči.
- Bodi hvaležen za priložnost, izkoristi jo 100% in vrni s protiuslugo tistemu, ki ti je do priložnosti pomagal.

Kontakt

Gregor Sobočan Linkedin

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več