Ivo Grlica – “Inovativna pravna področja: od blockchaina, DeFi-ja, kriptovalut ter vse do zaščite blagovnih znamk.”

V 59. epizodi se nam je pridružil Ivo Grlica, ki nas je popepljal v svet pomembnosti zaščite blagovnih znamk ter prava v blockchainu.

Potek epizode

03:18 Kakšen si bil v gimnaziji

04:35 Kako pričeti s kariero v tujini

10:20 Kako izgleda tvoj dan, imaš kakšno rutino?

17:30 Koliko se spreminja pravni svet

23:03 Zaščita blagovnih znamk

27:25 Blockchain in pravni svet

36:42 Kako se je tvoj stil vodenja spreminjal skozi tvojo kariero

41:55 Fun facti: Naj serije, Naj citat

47:55 Pravni nasvet mladim podjetnikom

49:15 Zaključni nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

Naroči se

"Življenje ni statično: Vedno je treba iti v korak s časom in se prilagajati spremembam."

Ivo Grlica, LL.M.

Spoznaj gosta

Ivo Grlica je leta 2011 diplomiral na Pravni Fakulteti, Univerzi v Ljubljani in imel takrat celo najboljše povprečje v generaciji. Leta 2017 je odšel na enoletno specialistično LLM izobraževanje na Dunaj, s področja international tax law. Prvo zaposlitev je dobil na FURS-u, kjer je spremljal vodenje stečajnih postopkov v ljubljanski regiji, nato pa je postal pripravnik na sodišču, kjer je delal na civilnem in kazenskem oddelku. Kmalu zatem je dobil priložnost v družbi za davčno svetovanje Taxgroup. Pomembnejša stopnička v njegovi karieri pa je bila pridružitev eni večjih odvetniških pisarn v Sloveniji ODI LAW. Leta 2018 pa je osnoval lastno pravno pisarno. Pisarna je najprej delovala na najbolj inovativnih pravnih področjih (blockchain, kriptovalute, DeFi, NFT-ji). Trenutno imajo stranke s celega sveta, Nemčija, Estonija, Kanada, Singapur, Brazilija. Poslujejo večinoma s perspektivnimi, hitro rastočimi mladimi podjetji, ki so prav tako kot oni, usmerjeni v tujino. Trenutno je glavna pisarna locirana v Ljubljani, ekipa pa danes šteje že 7 članov. 

Naj quote: “The way to get started is to quit talking and begin doing.”  - Walt Disney

Naj knjiga: Atomic Habits

Naj serija: ne gledam serij, izguba časa

Hobiji:  branje poslovnih knjig, potovanja

Najljubša hrana: pica

Najljubši podjetnik: Walt Disney

Naj app:  Kindle

Nnauki za naše poslušalce: 

  • V življenju ni bližnjic. Mlade generacije dostikrat nimajo fokusa in so zbezljane, to pa ni dobro. TikTok generacija ima preveliko željo po hitrem uspehu (kriptovalute), ki pa so lahko kratkotrajni itd. Uspeh ne zahteva samo "talent" ampak tudi disciplino, commitment in fokus.
  • Vodenje (leadership) ni samo prednost ampak tudi velika odgovornost (do sebe, do firm in do zaposlenih!) - včasih zahteva tudi težke odločitve.
  • Življenje ni statično: Vedno je treba iti v korak s časom, se prilagajati spremembam.

Kontakt

Ivo Grlica LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več