Mag. Ladeja Godina Košir: “Zdaj odločamo o prihodnosti. Najboljša vstopna točka je krožno gospodarstvo.”

V 25. epizodi gostimo mag. Ladejo Godino Košir, ki nam predstavi krožno gospodarstvo in ključnost njegovega pomena.

Potek epizode

03:01 Kakšna si bila v gimnazija

05:45 Kako skrbiš za to, da si tako organizirana

09:45 Kaj je krožno gospodarstvo

15:55 Kakšne lasnosti iščeš v svoji ekipi in osebah

21:05 Pomembnost komunikacije v času Covida-19

27:35 Je Slovenija že dovolj razumevajoča pri uveljavljanju krožnega gospodarstva

34:58 Aha trenutek

42:06 Inovativnost v krožnem gospoadrstvu

52:55 EGO

59:20 Ženski vodje in kako bomo prišli do ravnovesja na vodilnih položajih

01:08:10 Stres management

01:10:44 Pomembnost Coachev

01:16:18 Fun facti: Naj knjiga, Naj serija

01:20:33 Naj hrana

01:23:38 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubše knjige:

  • Ubuntu - Mungi Ignomane, Povezava,
  • Doughnut Economics  - Kate Raworth, Povezava,
  • Ogledala - Vesna Milek, Povezava,
  • Do less, get more - Shaa Wasmund, Povezava,
  • Goodbye Things - Fumio Sasaki, Povezava,
  • Ljubezen v času kolere - Gabriel García Márquez, Povezava.

Naroči se

"Enako z enakim ne more roditi novega. Tudi pri vodenju naj se soočijo različni pogledi, principi. Ravno v tem je čar - da smo kot voditelji sposobni iz različnosti sestaviti prebojnosti."

Mag. Ladeja Godina Košir

Spoznaj gosta

Mag. Ladeja Godina Košir je ustanoviteljica in direktorica platforme Circular Change ter predsednica Evropske platforme za krožno gospodarstvo ECESP (nick name: Krožno gospodarstvo na dveh nogah). Leta 2018 je bila finalistka za nagrado The Circulars 2018 v kategoriji Circular Economy Leadership Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu., prepoznana kot "regionalni motor krožne tranzicije". Svoj magisterij je zaključila na Fakulteti za Družbene vede. Ladeja je tudi gostujoča profesorica na Doshisha Univerzi na Japonskem in tudi so-voditeljica raziskovalne skupine Circular Economy Systems na Bertalanfy Center for the Study of Systems Science (BCSSS) na Dunaju. Vsako leto sodeluje na več kot 40 različnih dogodkih v Evropi in po svetu. Kot cenjena govornica je nastopila v več kot 30 državah, na konferencah od Japonske pa vse do Savdske Arabije.

Leta 2020 je bila uvrščeni na seznam nove kampanje Evropske komisije #EUwomen4future. Ta vključuje 23 izjemnih žensk z različnih področij, od tega jih 10 prihaja s področja znanosti, raziskav in inovacij. Kampanja, ki jo je predstavila evropska komisarka za inovacije, raziskave,kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel, vključuje izjemne ženske, dejavne na področju raziskav, inovacij, izobraževanja, kulture in športa.

Sodeluje tudi v Upravnem odboru Sekcije žensk v Združenju Manager, kjer si želijo uravnoteženosti na vodilnih položajih – mešani timi dokazano bolje delujejo. Računam na generacijo, ki zdaj vstopa na karierno pot, da bo modrejša, kot smo bile me.

Zase pravi, da je »orkestratorka« procesov, ki vodijo v trajnostno preobrazbo. Sodeluje z vladami, podjetji, mesti, znanstvenimi institucijami, nevladnimi organizacijami.

Naj quote: "There is a crack in everything, that is how the light gets in" Leonard Cohen

Naj knjiga: spreminjajoča se grmada knjig na moji nočni omarici (trenutno Ubuntu - Mungi Ignomane; Dougnught Economics - Kate Raworth; Ogledala - Vesna Milek; Do less, get more - Shaa Wasmund; Goodbye Things - Fumio Sasaki in ponovno tudi Ljubezen v času kolere - Gabriel García Márquez)
Naj serija/film: Danska serija Oblast / film In the mood for love - Wong Kar-wai
Hobiji: Qi Gong, joga, jadranje, različni športi v rekreativnih izvedbah, branje, filmi, potepanja, parfumirane sveče in rezano cvetje
Najljubša hrana: Sushi, divji ulovi iz jadranskega morja in kulinarična razvajanja v izvedbi moje najstarješe hčere
Najljubši podjetnik: Jacinda Ardern - izjemna voditeljica - vodenje države zagotovo zahteva tudi managerske sposobnosti:)
Naj app: Booking.com (trenutno žal bolj v mirovanju)

Zaključni nauk: Na svoji svoji življenjski poti se kar naprej brusimo & učimo.

Kontakt

Mag. Ladeja Godina Košir LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več