Mag. Lucija Sajevec: “Danes zmagaš, če tekmuješ skupaj”

V 13. epizodi je bila z nami direktorica AMZS, Lucija Sajevec, ki nam je razkrila njen recept za uspeh in pomembnost ekip.

Potek epizode

02:00 Kakšna si bila v gimnaziji?

08:15 Imaš kakšno posebno rutino

13:35 Talenti in kako AMZSjev Akademija talentov ponuja

20:15 Tvoj stil vodenja tekom let

27:30 Vpliv digitalizacije na mobilnost

34:00 Tvoji mentorji in pomembnost mentorja

37:55 Če bi šla lahko na začetek kariere, kakšen nasvet bi si dala

43:30 Tvoja vizija

44:45 kaj je tvoj recept za stress

48:15 Kaj so AMZSjevi cilji

53:15 Fun facti: Naj hrana, Naj knjiga, Nay quote

59:35 Tvoji nauki za naše poslušalce

01:10:00 Hitri odgovori

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Predanost - Angela Duckworth, Povezava.

Naroči se

"Vsak vodja raste skupaj s svojo ekipo, situacijami in z izkušnjami skozi leta."

mag. Lucija Sajevec

Spoznaj gosta

Lucija je pričela svojo akademsko pot na Ekonomski Fakulteti, kjer je sprva opravila diplomo iz smeri managementa in organizacije, in nato še magistrirala z odliko. Svojo kariero v družbi AMZS je pričela leta 2010 kot vodja AMZS Centra varne vožnje. Leta 2011 je prevzela še celotni marketing, nato pa je leta 2014 pri svojih 34 letih prevzela vodenje celotnega podjetja.

Leta 2019 je postala tudi mlada menedžerka leta. Je tudi članica in podpredsednica ARC Europe, članica Nadzornega sveta Pokojninska družba A, članica UO sekcije mladih pri Združenju Manager. Zelo pomembno se je zdi, da vlagamo v lastni razvoj, zato je tudi leta 2012 opravila program New Emerging Leaders na ESADE Business School v Barceloni, in Senior Executive Programme, na Columbia University v New Yorku.

Lucija je izjemna oseba, ki se zaveda pomena povezovanja, sodelovanja, in vlaganje v skupne projekte. »Vsi se vozimo v isto smer, a vsak v svojem avtomobilu. Včasih je tako tudi v gospodarstvu: vsi gledajo v svoj vozni pas in kako bodo oni na njem. Slovenija bo zmagala takrat, ko bomo vsi na enem avtobusu, ki pelje v skupno smer.«

Družba AMZS
Družba AMZS ima danes, že preko 400 zaposlenih in 30 poslovnih enot. Pod njenim vodstvo so imeli izjemno rast, 41% v zadnjih letih. Število zaposlenih se je povečalo za kar 27%. Zelo zanimivo dejstvo je, da predstavlja AMZS inovatorja na področju zaposlovanja, saj je med več kot 400+ zaposlenimi skoraj polovica žensk, v ožjem vodstvu jih je več kot polovica, petina zaposlenih pa je starejših od 55 let. Lucija pravi: »Ne krepijo nas 'samo' starostna, spolna in izobrazbena raznolikost sodelavcev, ampak tudi različni pogledi, različna znanja, ideje.«

Naj quote: Živi in pusti živeti.
Naj knjiga: Predanost (Angela Duckworth)
Naj serija: Friends
Hobiji: Trial motor in vse kar je povezano z volanom, bencinom, adrenalinom…v zadnjem času tudi e-mountainbike
Najljubša hrana: Bolj kot hrana mi je važno, kdo še sedi za mizo
Najljubši podjetnik: Matej Čer, soustanovitelj in prvi mož Avantcar
Naj app: AMZS APP

Štirje nauki:

  • Connect.
  • Grow.
  • Share.
  • Win.

Kontakt

Lucija Sajevec LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več