Luka Jarc: “Delitvena ekonomija in vodenje ekip v mednarodnem okolju”

V drugi epizodi se predstavi Luka Jarc, CMO v podjetju Printbox, kjer nam opiše izzive in uspehe pri vodenju ekipe v mednarodnem okolju.

Potek epizode

01:10 Kakšen je bil Luka v gimnaziji

02:50 Kako uspeš usklajevati kariero in prosti čas

04:30 Print Boks d.o.o.

08:28 Dnevna rutina

10:20 Vodstvene veščine mladih

13:50 Kakšne lastnosti iščeš v svoji ekipi

15:20 Lastnosti, ki jih ne odobravaš v timu

18:40 Kako se je tvoj slog vodenja spreminjal

21:35 Kje si pridobival znanje in veščine

26:10 Delanje napak, razvoj in inovacije

31:20 Mentor in pomembnost mentorja

35:20 Ključne veščine za področje marketinga

40:45 Tvoji nasveti glede motiviranja

45:05 Stress management

49:20 Poslovni in osebni cilji

52:45 Mreženje

54:25 Naučite se reci ne

57:30 Zaključna misel

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Start with Why - Simon Sinek, Povezava.

Naroči se

"Mreženje in poznanstva se mi zditaključna elementa za uspešno vodenje. Mlade prvo opremiti z znanjem , potem pa jih povezati z ljudmi, s katerimi želijo delati posel."

Luka Jarc

Spoznaj gosta

Luka je leta 2009 diplomiral na Univerzi v Ljubljani iz ekonomije in trženja. Ima več kot 10 let izkušenj s trženjem (oglaševanje, vodenje projektov, odnosi z javnostmi, B2B, B2C, upravljanje dogodkov, marketinška analiza in marketinška strategija ) delom v bančništvu, oglaševalski agenciji, spletni in digitalni agenciji ter tiskarski in prodajni industriji. Je tudi občasni predavatelj na Univerzi v Ljubljani, kjer navdihuje mlade študente, podjetnike o marketing, trženjskih veščinah, ter prodajnih tehnikah. Je strokovnjak za razvijanje novih poslovnih modelov, ter postavljanja strategij za širjenje produktov in storitve na tuje trge. Navdušuje ga trženjsko vodenje, oblikovanje prodajnih strategij, postavljanje novih poslovnih modelov, svetovanje, in podjetništvo.

Printbox (Print Boks d.o.o.)
Je slovenski startup, ki se fokusira na ponuajnje storitve povezanih z barvnim tiskanjem in skeniranjem dokumentov (s telefona, tablice, računalnika, USB ključka oziroma iz oblačnega uporabniškega računa) na enem od 150 samopostrežnih aparatov (kioskov), ki se nahajajo po vsej Sloveniji (bencinske črpalke, trgovski centri, knjižnice, hoteli in hostli, srednje šole, gimnazije, fakultete in študentski domovi).

Sprva so vzpostavil mrežo samopostrežnih naprav po Sloveniji, nato pa v kombinaciji franšiznega in distribucijskega poslovnega modela poslovanje uspešno razširil na tuje trge. Trenutno aktivno delujejo oziroma ponujajo svoje storitve lokalnemu prebivalstvu tudi na naslednjih trgih: Velika Britanija, Avstrija, Italija, Latvija, Kuvajt, Madžarska, Poljska, Južna Afrika, Bahami, Gvatemala, Portoriko ter Zambija. Poslovanje so sicer pred leti uspešno razširili tudi v Francijo, na Irsko, v Savdsko Arabijo, Romunijo in Bolgarijo, vendar ta poslovna partnerstva niso več aktivna.

Trenutno "core" ekipa v Ljubljani obsega zgolj 4 osebe (zaposleni v okviru podjetja Print boks d.o.o.). Skupaj s franšiznimi in distribucijskimi partnerji v tujini ter pogodbenimi partnerji v Sloveniji, Printbox ekipa obsega več kot 50 oseb. Podjetje so namreč z leti večkrat prestrukturirali. Iz začetne strukture 42 zaposlenih v Sloveniji na 4. Postopoma so nekatere funkcije v podjetju "outsourcali", oziroma v izvedbo oddali pogodbenemu partnerju (vzdrževanje aparatov, nabavo/hrambo/distribucijo papirja po napravah, klicni center oziroma pomoč uporabnikom, nabavo in vzdrževanje tiskalnih enot ter nadomestnih delov, določen obseg programiranja, računovodstvo in administracijo).

Naj knjiga: Start with Why (Simon Sinek)
Naj serija: Suits
Hobiji: potovanja in odkrivanje sveta/kultur, šport
Najljuša hrana: žganci z zeljem

Trije nauki:
1. Izobražujte in mrežite se,
2. Obljubite le tisto, kar verjamete, da lahko uresničite,
3. Naučite se reči "ne".

Kontakt

Luka Jarc LinkedIn

 

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več