Luka Železnik: “Od profesionalnega poker igralca, do ustanovitve globalnega podjetja na področju fitnes opreme.”

V 23. epizodi se nam je pridružil Luka Železnik, ustanovitelj in CEO KingsBox podjetja in nas popeljal v svet startupov in kako je pričel.

Potek epizode

01:56 Kakšen si bil v gimnaziji

04:22 Kako se je začel KingsBox

10:04 Nova znanja, ki sta ju z Dejanom potrebovala

14:33 4. Zaposlena v podjetju je bila HR.ovka

20:05 Čustvena inteligenca (EQ)

29:37 Kaj je kingsBox in koliko časa traja, da razvijete en product

38:02 Izjemna rast podjetja in izzivi

39:03 A/B testiranje

45:40 Kaj bi spremenil, če bi šel lahko nazaj po isti poti

51:48 Being busy is a privilege, stress management

58:01 Potrebno je stopiti skupaj

58:45 Novi cilji za naprej

01:00:45 Fun facti: Stres management, Naj hobiji, Naj hrana

01:02:38 Naj serija, naj knjiga

01:07:03 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubši knjigi:

  • The Millionaire Fastlane: M.J. Demarco, Povezava.
  • The Great Game of Business: Jack Stack, Povezava.

Naroči se

"Ostanimo ljudje, bodimo ljudje. Ne smemo nehati delati dobro, tako za zaposlene, kot tudi za družine in tudi za tiste, ki nam sledijo. Ne se bati pomagati."

Luka Železnik

Spoznaj gosta

Luka Železnik je podjetnik in ustanovitelj enega izmed najhitreje rastočih, globalnih podjetjih KingsBox. So vodilno podjetje na področju fitnes opreme. Luke je že od malih nog iskal nova področja in raziskoval različne poslovne priložnosti. V njegovih zgodnjih dvajsetih letih, se je podal na pot profesionalnega igralca pokra. Ideja, da lahko z matematično igro služi denar je bila zelo mikavna. Njegova kompetitivna plat je prevzela pobudo, kjer je ob konstantnem učenju, dokaj hitro pristal pod vostvom dveh mentorjev, katera sta ga navadila vseh zvijač te igre. Ta pot je bila precej uspešna, saj je bil v samem vrhu slovenske online poker scene celih pet let. Temu je posvetil tudi do 15 ur dnevno, ob tem pa se je naučili vseh metod samobvladovanja tako stresa kot jeze. Takrat se še ni zavedal kako prav mu bo prišlo to znanje pri veščinah vodenja.

Ob igranju pokra ter preživljanju mladosti pred računalnikom se je zmeraj zanimal za internetni marketing, še posebej bloganje ter vse kar se tega tiče. Tako sta s poker prijateljem tudi ustanovila fashion blog, katerega sta uspešno tudi kasneje prodala.

Nato pa se je pričela zgodba KingsBoxa, kjer ga je najboljši prijatelj poklical, da ima idejo. Zadala sta si, da bosta namenila temu projektu eno leto, se izobraževala in delala 16 ur dnevno. Vse sta vložila v projektu in rezultat tega je bil zelo uspešen startup KingsBox ter vse kar je povezano z njim. Kingsbox je danes prisoten na več kot 10ih trgi in ima skoraj 30 zaposlenih.

Luka je izjemen vodja, zelo ambiciozen, sočuten, ustvarjalen in zna povezovati ljudi okoli sebe. Ima se za zelo kompetitivnega človeka, kateri ne zna reči NE, oziroma vsak izziv je zanj enostaven, če si ga človek prav zastavi.

Naj quote: I'll/we'll cross that bridge when I/we come/get to it. An expression that means you will not worry about a possible future problem but will deal with it if it happens
Naj knjiga: The Millionaire Fastlane ( M.J. Demarco ), The Great Game of Business ( Jack Stack )
Naj serija: Big Bang Theory
Hobiji: Košarka, Kolesarjenje
Najljubša hrana: Pasticio
Najljubši podjetnik: Ray Dalio, Jack Stack
Naj app: Google Analytics

Trije nauk:
- Ne sekiraj se za tisto kar nemoreš vplivat, na kar lahko pa naj te žre.
- Vedno se uči, ni važno kako natrpan urnik imaš.
- Nikoli ne delaj stvari polovično.

Kontakt

Luka Železnik LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več