Mag. Anita Stojčevska: “Zmagovalna formula v življenju in poslovnem svetu je: sodelovanje, zaupanje, spoštovanje, pogum, sprejemanje drugačnosti, ljubezen, strast.”

V 55. epizodi je bila z nami izjemna mag. Anita Stojčevska, ki nam je predstavila svet bančništva in kako je voditi eno največjih bank v Sloveniji.

Potek epizode

0:14 Postavljati največjo banke v državi

03:58 Kakšna si bila v gimnaziji

06:02 Tvoja rutina

10:20 Koliko si lahko inovativen danes v bančništvu

12:40 Bo Slovenija kdaj povsem opustila gotovino in se približala kartičnemu plačevanju

15:25 Aha trenutek

19:30 Kakšne lastnosti si iskala, ko sis i postavljala ekipo

23:22 Proces integracije bank in postati največja banka v Sloveniji

28:15 Kakšne so prednosti, ko si del večje skupine OTP

33:40 Kakšen nasvet bi si dala, če bi lahko šla v preteklost

37:45 Vlaganje v taletne

47:04 Stress management

48:44 Fun fact: Najljubše potovanje, Naj knjiga, Naj serija

55:42: Naj sladice, Naj aplikacija

57:55 Zaključni nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Mali princ: Antoinea de Saint – Exupery, Povezava.

Naroči se

"Ekipo ne tvorijo osebe, ki skupaj delajo ampak osebe, ki se spoštujejo, si zaupajo in skrbijo drug za drugega. V življenju štejejo le skupne zmage in ne zmage posameznikov."

Mag. Anita Stojčevska

Spoznaj gosta

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, ima močno finančno ozadje in dolgoletne izkušnje na področju bančništva. SKB banki se je pridružila leta 1995, od 13. decembra 2019 pa SKB banko predstavlja in vodi kot izvršna direktorica ter članica upravnega odbora SKB. Svojo kariero je v SKB banki razvijala na več odgovornih položajih, mnogih izmed njih tesno povezanih s komercialo in upravljanja poslovanja s strankami in podjetji. Od leta 2011 soustvarja strategijo banke kot članica uprave.

 

Magistrica Poslovnih ved, ki je diplomski in magistrski študij opravila na Univerzi v Ljubljani, je na SKB banki svojo kariero pričela kot skrbnica podjetij. Dolga leta je izkušnje in znanja nabirala na komercialnih področjih banke, od leta 2001 pa je prevzemala odgovornosti na več menedžerskih pozicijah, pred delovnim mestom glavne izvršne direktorice banke je več let vodila divizijo Poslovna mreža in marketing v SKB banki.

Naj quote:

  • Kdor hoče videti, mora gleda s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoinea de Saint – Exupery)
  • Prijateljstvo naredi uspeh še bolj sijoč in z deljenjem zmanjša težo neuspeha (Ciceron)

Naj knjiga: Mali princ (Antoinea de Saint – Exupery)

Naj serija:  V zadnjih nekaj letih ne gledam veliko televizije. V moji mladosti pa sem rada gledala serijo Prijatelji in Twin Peaks

Hobiji: potovanje, dolgi sprehodi po naravi, krajši izleti s kolesom

Najljubša hrana: Rada jem vse, najraje pa pečem sladice

Najljubši podjetnik: v moji karieri sem srečala veliko izjemnih podjetnikov, vizionarjev, strategov, tako da ne želim izpostaviti le enega.

Naj app: LinkedIn

Nauki za naše poslušalce:

  • Ekipo ne tvorijo osebe, ki skupaj delajo ampak osebe, ki se spoštujejo, si zaupajo in skrbijo drug za drugega. V življenju štejejo le skupne zmage in ne zmage posameznikov.
  • Delajmo pošteno in ostanimo zvesti svojim vrednotam.
  • Zmagovalna formula v življenju in poslovnem svetu je: sodelovanje, zaupanje, spoštovanje, pogum, sprejemanje drugačnosti, ljubezen, strast.

Kontakt

Anita Stojčevska LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več