Mag. Anja Blaj: “Od blockchaina in kriptovalut, pa vse do vesolja in vesoljnega prava.”

V 37. epizodi smo se podali v svet blockchaina, kriptovalut in vesoljnega prava s strokovnjakinjo mag. Anjo Blaj.

Potek epizode

1:40 Kakšna si bila v gimnaziji

2:30 Kaj je Blockchain Think Tank Slovenia

05:00 Kaj je blockchain tehnologija

07:50 Kaj je kriptovaluta

14:24 Tvoj tipičen dan

18:35 Kakšne lastnosti iščeš, ko si postavljaš ekipe

23:21 Future Law Institute

29:45 So te zmeraj zanimle nove tehnologije

35:30 Aha trenutek

40:25 Koliko si lahko Inovativen pri blockchain tehnologiji in vesoljnemu pravu

44:35 Tedenski, Dnevni izzivi

47:30 Fun facti: Naj knjiga, Naj serija, Naj hobiji, naj podjetnik

51:55 Naj appi

55:13 Tvoj zaključni nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • The Corporation Wars, Ken Macleod, Povezava.

Naroči se

"Za raziskovanje novih obzorij v digitalnem svetu in zunaj, v vesolju, mora človek stati z obema nogama trdno na tleh in prepustiti domišljiji, da gradi nov svet v oblakih."

Mag. Anja Blaj

Spoznaj gosta

Anja je leta 2017 zaključila magisterij na Pravni fakulteti, Univerze v Ljubljani. Med študijem je tudi nekaj časa preživela na Kitajskem. Tekom študija se je posvetila blockchain tehnologiji ter globalnemu in vesoljskemu pravu. Lansko leto je postala predsednica slovenskega društva Blockchain Think Tank, ki je neprofitno društvo, odprto vsem deležnikom, ki jih zanima blockchain tehnologija. Think Tank deluje kot enotna točka za zbiranje idej in predlogov, hkrati pa ima dostop do relevantnih predstavnikov na strani vlade, regulatorjev in drugih institucij javnega sektorja, katerim na odprt način posreduje ideje in predloge gospodarstva, podjetnikov, akademikov in posameznikov. Anja je tudi soustanoviteljica in strateški vodja Future Law Instituta. Poleg tega je Anja soustanoviteljica Ljubljana Legal Hackerjev in Unlawcked družbe, kjer skupaj z Marino Markežič opravlja pravno in poslovno svetovanje za družbe, ki želijo svoje upravljanje in postopke prilagoditi ter stopiti v korak z novimi tehnologijami.

Naj quote: We do not need magic to change the world, we carry all the power we need inside ourselves already: we have the power to imagine better. - J K Rowling

Naj knjiga: The Corporation Wars, Ken Macleod (čist deep dive sci-fi)

Naj serija: Queen's Gambit

Hobiji: izdelava mini terarijev, blitz (hitri šah)

Najljubša hrana: jiao zi, kitajski dumplingsi

Najljubši podjetnik (domači ali tuji): Gregory W. Nemitz (človek, ki je NASI zaračunal parkirnino za satelit, ki je pristal na asteroidu 433 Eros). Res najjače.

Naj app.: Pinterest/Notion/Clubhouse/Timebuddy/Koledar? Težka bo…

Nauk: Najdi ekipo, ki bo imela podobne vrednote, stranke, ki bodo želele vaše rešitve, investitorje, ki bodo videli v tem priložnosti, posameznike, ki bodo znali podajali konstruktivno kritiko in vizionarje, ki so neustrašni.

Kontakt

Mag. Anja Blaj LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več