Mag. Blaž Brodnjak: Predsednik Uprave Nove Ljubljanske Banke d.d.

V prvi epizodi se nam predstavil Predsednik Uprave NLB, d.d., mag. Blaž Brodnjak in nam opisal svoje bogate izkušnje, poglede, razmišljanja.

Potek epizode

03:50 Magični recept za uspeh

09:30 Delo v tujini in globalni mindset

11:15 Biti pri isti ceni kakovostnejši ali pa pri isti kakovosti cenejši

15:30 Vlaganje v talente je najpomembnejši del leadershipa

20:45 trenutek, ki te je izstrelil oziroma zaznamoval

26:30 Tvoj mentor in vloga mentorja

29:30 Vloga športa v poslovnem svetu

31:40 Poraze je potrebno preživeti dostojanstveno

33:15 Slog vodenja

36:20 Delo od doma

41:45 pomembnost komunikacije

44:10 Kako je bančništvo lahko inovativno

50:40 Kartično in online plačevanje

53:05 Digitalne in kriptovalute

55:15 Tvoj dan in rutina

59:30 Fun facti

01:01:20 Osebna vizija

01:02:50 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Če v delu uživaš, je delo zelo prepleteno z osebnim življenjem.

Naroči se

"Biti globalno konkurenčen pomeni biti pri isti ceni kakovostnejši ali pa pri isti kakovosti cenejši."

Mag. Blaž Brodnjak

Spoznaj gosta

Svojo poslovno pot je Blaž operativno začel na nivoju komercialista in postopno prehajal do stopnje, na kateri je danes, medtem ko je vodstvena znanja izpopolnjeval tako, da je sprva vodil oddelek, nato sektor, divizijo in tudi celotno poslovno dejavnost kot član uprave v slovenskih podružnicah mednarodnih bančnih skupin (BACA, Raiffeisen in BAWAG P.S.K.).

Odgovoren je bil za področje investicij v največji zavarovalnici (Skupina Triglav z več kot 5.000 zaposlenimi) s sedežem v JV Evropi, nato pa je postal vodja divizije (B-1) za poslovanje s pravnimi osebami v bančni skupini z vrednostjo portfelja 34 mrd EUR (Skupina HAA z več kot 6.000 zaposlenimi), ki deluje na področju JV Evrope.

Na vodstvenem področju je aktivno sodeloval pri razvojnih projektih (kadrovanje, razvoj kadrov, širitev/posodobitev poslovanja; tudi na novih področjih od samega začetka). Še vedno sodeluje v nekaterih izmed nadzornih svetov enajstih (11) večjih bank v Sloveniji, na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, Severni Makedoniji in Črni gori, kot tudi treh zavarovalnih družb (Slovenija, Hrvaška, B&H), ene večje mednarodne poslovne skupine za proizvodnjo/storitve, največjega podjetja za upravljanje premoženja in Združenja bank Slovenije.

Kot CMO in od začetka leta 2016 tudi kot CEO je NLB Skupino transformiral iz prejemnice državne pomoči, ki je bila v velikih težavah, v uspešno podjetje, ki kotira na ljubljanski in londonski borzi in ima zelo ugledno globalno bazo vlagateljev in solidne obete za prihodnost.

Strast in osebi cilj: vinogradniško posest v Halozah. Gre za entuziastičen in čustven družinski projekt. In večji del denarja, ki ga bom zaslužil v prihodnjih 20 letih, bom vložil v razvoj svojih Haloz, kjer me boste po končani finančni karieri tudi najverjetneje našli.

Hobiji:

  • Namizni tenis: Občasno (5-kratni zmagovalec na Slovenskih bančnih igrah, 3. na Slovenskih kadetskih igrah leta 1989).
  • Funkcionalna vadba: Dvakrat na teden.
  • Poznavalec hrane in vina: Priprava in ponudba ustrezne kombinacije jedi in vina v skladu s sorazmerno dobrim poznavanjem globalnih smernic ter proizvodnje vina.
  • Vinarstvo: Vzdrževanje družinskega vinograda (v Halozah, SV Slovenija) ter pridelava domačega vina.

 

Trije nauki:

  • Delajte trdo,
  • Bodite avtentični,
  • Ne odnehajte.

Kontakt

Mag. Blaž Brodnjak LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več