Mag. Damjan Kralj: “Vodenje enega najbolj inovativnih podjetij – BTC d.d.”

V 17. epizodi nam naš gost Damjan Kralj, CEO družbe BTC, predstavi kako je voditi enega najbolj inovativnih podjetij, BTC d.d.

Potek epizode

01:55 Kakšen si bil v gimnaziji

03:55 Kako si se lotil izziva, ko si prevzel vlogo CEOta

09:20 Kako poteka tvoj delovni dan

12:35 Kako si se lotil motiviranja in komuniciranja v času Covid-19

21:45 Šport in posel, nujnost in prepletenost

24:35 Kaj ti je pomembno, ko sestavljaš ekipo

28:50 “Aha trenutek”

37:55 Kakšen imaš pogled na inoviranje in tvoja strategija za naslednjih nekaj let

48:45 Tveganje je inoviranje

54:18 BTC je mesto v malem, kako težko je pripeljati veliko blagovno znamko in kaj to pomeni

01:01:00 Koliko bo IKEA povečala število obiskovalcev

01:06:20 Dajanje konstruktivnega feedbacka

01:11:45 Ideje z vizijo in Projekti z vizijo

01:16:00 Tvoj slog vodenja

01:23:20 Opolnomočenje zaposlenih

01:25:38 Delo od doma

01:27:30 Fun facti Naj Quote, Naj knjiga, Naj serija, Naj hobiji

01:33:40 Naj podjetnik Jože Mermal

01:34:40 Pomembnost mentorja

01:36:50 Naj appi

01:38:25 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Zadnje tri prebrane knjige:

  • No Rules Rules -Netflix and the Culture of Reinvention (Reed Hastings, Erin Meyer), Povezava,
  • Prednost sreče (Shawn Achor), Povezava,
  • Velesili umetne inteligence - Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red (Kai – Fu Lee), Povezava.

Naroči se

"Inovativnost na strukturiran način. Pripelji, analiziraj, testiraj, implementiraj, s težnjo po monetizaciji."

Mag. Damjan Kralj

Spoznaj gosta

V družbi BTC že več kot 15 let prevzema različne vodstvene funkcije in odgovornosti. Trenutno v okviru enotirnega sistema upravljanja več kot leto dni poleg funkcije glavnega izvršnega direktorja zavzema tudi funkcijo člana upravnega odbora družbe BTC in s tem prevzema odgovornost za kontinuiteto nadaljnjega uspešnega poslovanja, razvoja in povezovanja številnih domačih in tujih strateških partnerjev družbe BTC, ki kot poslovni ekosistem v okviru nove strategije postopoma prehaja v odprto in povezano družbo, še zlasti s pomočjo uravnoteženega razvoja aktivnosti, temelječih na področjih industrije 4.0 in družbe 5.0.

Na pretekli več kot petletni funkciji člana uprave, direktorja za trženje in marketing, je poleg uspešnega poslovnega razvoja in rasti na področju temeljnih dejavnosti upravljanja in razvoja poslovnih nepremičnin ter izvajanja logistične dejavnosti, veljal za enega izmed glavnih podpornikov ustanovitve danes mednarodno prepoznavnega ABC pospeševalnika. Pred tem je v okviru direktorskih funkcij skoraj desetletje odpiral pot številnim mednarodnim trgovskim družbam in vsebinam, ki so s komplementarnimi vsebinami takratnim pretežno domačim trgovcem postopoma izboljševali ponudbo za potrošnike in ostale poslovne partnerje zlasti v ljubljanskem BTC Cityju na raven, ki v marsikaterem pogledu še danes prekaša številna regijska nakupovalna središča. S sprotnim razvojem storitev na področju trženja pisarniških poslovnih prostorov in uspešno vzpostavitvijo dejavnosti, odprtja in razvoja Vodnega mesta Atlantis, ki je do danes postalo prepoznavna in priznana »spa & wellness« regijska ikona, pa vidno pripomogel k temu, da velja danes BTC City v Ljubljani za enega izmed največjih nakupovalnih, poslovnih in športno rekreativnih središč v Evropi.

Damjan Kralj je diplomiral in magistriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, poleg profesionalne kariere pa je aktiven tudi na različnih športnih in poslovnih volonterskih funkcijah, s čimer udejanja tudi svoje osebno prepričanje v smeri načela vračanja nazaj družbi in okolju: predsednik nadzornega sveta ABC pospeševalnika. predsednik Gimnastične zveze Slovenije, član upravnega odbora KK Cedevita Olimpija Ljubljana in podpredsednik kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana, član upravnega odbora Teniške zveze Slovenije, član Združenja Manager ter nedavno tudi član sveta guvernerjev AmCham Slovenija. V zasebnem življenju velja za rekreativnega športnika zdravega tekmovalnega duha ter ponosnega moža in očeta, ki ob prostem času v družinskem krogu najraje pobegne raziskovat in spoznavat še kak neodkrit košček sveta.

Naj quote: Seize the day (Izkoristi dan)
Zadnje tri prebrane knjige: No Rules Rules -Netflix and the Culture of Reinvention (Reed Hastings, Erin Meyer)-v branju, Prednost sreče (Shawn Achor), Velesili umetne inteligence - Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red (Kai – Fu Lee),
Naj serija: Peaky Blinders, The Last Dance – M. J.
Hobiji: košarka, tenis, tek, potovanja;
Najljubša hrana: sezonske jedi.
Najljubši podjetnik: Jože Mermal.
Naj app: Eurosport, Bitstamp, BBC;
Naj podcast: The Economist podcast

Trije nauki:
- Kar začneš, dokončaj.
- Delaj, kar govoriš.
- Bodi zvest samemu sebi.

Kontakt

Mag. Damjan Kralj LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več