Mag. Enzo Smrekar: “Manager leta 2020 izpostavlja dve ključni stvari: avtentičnost in vlaganje v ljudi”

V 19. epizodi se nam je pridružil Enzo Smrekar, MBA, glavni direktor Atlantic Droge Kolinske , ki je izpostavil avtentičnot in vlaganje v ljudi.

Potek epizode

02:10 Kakšen si bil v gimnaziji

04:10 Imaš kakšno posebno rutino, kakšen je tvoj tipičen delovni dan

08:25 Inovativnost, razvoj in napredek

17:10 Tujina in vlaganje v svoj razvoj

25:52 Pomen coachev

27:35 Aha trenutek

33:25 Dan vrednot in izjemna kultura

38:50 Kako si kot vodja odreagiral na prihod Covid-19

44:24 Dobre lasnosti vodje

50:53 Kako poskrbiš za stress

55:41 Se dejansko kdaj odklopiš od poslovnega življenja

59:55 Fun facti: Naj serija, Naj knjiga, Naj api

01:09:00 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubši knjigi:

  • True North: Discover Your Authentic Leadership, Bill George and Peter Sims, Povezava,
  • Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress, Steven Pinker, Povezava.

Naroči se

"Bodite avtentični. V časih, kjer so odnosi pomembni, je avtentičnost izrednega pomena. Ugotovite kdo ste in kaj ste ter bodite zvesti svojim načelom in principom."

Enzo Smrekar, MBA

Spoznaj gosta

Enzo Smrekar ima že več kot 30 let izkušenj na področju trženja in managementa, od tega 18 let v multinacionalkah kot so Philip Morris, Diageo in LVMH. Ima podjetniške izkušnje s start up-i s področja management consultinga, marketinga in HRM. V Drogi Kolinski je vodil poslovanje z letnim prometom 350 mio evrov v 4 poslovnih enotah, 6 tržnih enotah in 7 državah s skupno več kot 3000 zaposlenimi. Sodeloval je pri več integracijah in pripojitvah družb (IDV in UD,Droga in Kolinska, Grandprom, Soko Štark) ter pri reorganizaciji skupine DK v sodelovanju z družbo Stearn & Stewart. Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom s strani Atlantic Grupa. Trenutno pa je glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednika uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi. Atlantic Grupa je ena od vodilnih prehranskih podjetij v regiji s skoraj 6.000 zaposlenimi. Med bolj prepoznavnimi blagovnimi znamkami najdemo Argeto, Barcaffe, Cedevito, Grand Kafe, Najlepše želje, Smoki ter mnoge druge. Atlantic Grupa je imela lansko leto skoraj 720 milijonov Eur prihodkov. Atlatnic Grupa je znana tudi po izjemnih dosežkih. Med drugimi, so plače zaposlenih za 44% višje od povprešja panoge. Dodano vrednost zaposlenega je bila kar za 1,5 krat več, kot je povprečje panoge proizvodnje živil, in za enkrat več od povprečja slovenskega gospodarstva.

Poleg izjemno bogate karierne poti, pa ima Enzo Smrekar tudi zelo bogato izobrazbo. Svoj MBA je zaključil na IEDC – Poslovni šoli Bled. Svojo izobrazbo je nadgradil z različnimi certifikati in licencami, med njimi CIPD cerftifikat Oxforde Brookse Univerze, Tuff Leadership Traininga. V letu 2019 se je udeležil tudi Harvard Business Šole, kjer je opravil Advanced Management Program in ga uspešno zaključil. Enzo je tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije in podpredsednik slovenskega olimpijskega komiteja ter pred kratkim je postal tudi Manager leta 2020.

Naj knjiga: True North: Discover Your Authentic Leadership, Bill George and Peter Sims;
Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress, Steven Pinker.
Naj serija: Game of Thrones, House of Cards, The Blacklist
Hobiji: pohodništvo, glasba
Naj hrana: visoka kulinarika
Naj appi: Harvard Business Review, Tidal, Summary

Trije nauki:
1. Ni formule za uspeh. Poiščite kar vas veseli, kjer vidite strast. Najdite kar imate radi in tukaj vztrajajte in bodite odlični.
2. Bodite avtentični. V časih, kjer so odnosi pomembni, je avtentičnost izredenga pomena. Ugotovitet kdo ste in kaj ste ter bodite zvesti svojim načelom in principom.
3. Potrebno je razumeti, da je treba v današnjem času delati kvalitetno in uspešno, kar potegne za seboj ugled in izpostavljenost, ki sta prav tako izredenega pomena. Za boljše, višje položaje, je potrebno pokazati več kot odlično delo, potrebno je izstopati in biti stalno boljši kot si bil včeraj.

Kontakt

Enzo Smrekar, MBA LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več