Mag. Jelica Lazarević Lajovic: “Za uspeh je treba imeti srce v poslu in v poslu srce.”

V 49. se nam je pridružila izjemna Jelica Lazarević Lajovic in nas popeljala v zanimiv svet HRMja in novodobnih pristopov.

Potek epizode

03:13 Kakšna si bila v gimnaziji

07:18 Work-life balance ne obstaja, če uživaš v svojem delu

16:15 Ko postavljaš ekipe, kakšne lastnosti so ti pomembne

18:18 Dajanje konstruktivnega feedbacka

24:05 “Aha trenutek” v tvoji karieri

27:17 Tvoj stil vodenja skozi kariero in različne vloge

34:40 Bi kaj spremenil na svoji karierni poti in bi si dala kakšen nasvet

41:45 Si imela kakšnega mentorja

43:30 Pomembnost konstantnega vlaganja v lasten razvoj

47:03 Prva reakcija na Covid-19 in prvi ukrepi

49:15 Nasvet za osebo, ki bi želel postati vodja

52:15 Fun facti: Naj podjetnik, Naj knjiga, Naj appi

55:30 Zaključni nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers, Alexander Osterwalder and Yves Pigneur

Naroči se

"Vse se da izboljšati in vsak dan imamo priložnost, da to storimo. Začeti je potrebno z malimi zmagami."

Mag. Jelica Lazarević Jalovic

Spoznaj gosta

Jelica Lazarević Lajovic je zaposlena v podjetju Iskratel, ki je del skupine S&T AG in opravlja vlogo izvršne direktorice za kadre in korporativno podporo. Ima skoraj dvajset let delovnih izkušenj, predvsem s področja vodenja in HR-ja. Ker v zadnjih letih vodi tudi področji odnosov z javnostmi in marketinga, nenehno išče sinergije med vsemi vodenimi področji in verjame, da tovrstno povezovanje  omogoča boljše in bolj napredne storitve njihovim uporabnikom.  Diplomirala je na Fakulteti za družbene vede, sociologija, kadrovsko managerska smer, nato pa nadaljevala s podiplomskim študijem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

 

Verjame v moč organizacijske kulture in vodenja, zato tema področjema namenja več časa in s strastjo opravlja svoje delo. Zelo pomembne lastnosti, ki jih ceni so raznolikost, videnje »velike slike«, multidisciplinarnost ter strast po izboljševanju in energija.

Med glavnimi cilji za naprej, je izjemna Jelica izpostavila: “Prispevati k pozitivnim spremembam v širši družbi. Biti ambasadorka pozitivnih sprememb, zato močno zagovarjam raznolikost, medgeneracijsko sodelovanje, inovativnost, s čimer lahko  vsi prispevamo k bolj trajnostni in digitalizirani družbi.”

Za najboljši nasvet glede vodenja pa izpostavlja:

Vedno imejte odgovor na vprašanje, zakaj. Če veš, zakaj nekaj počneš (kakšne so koristi in s kakšno namero nekaj počneš), potem bo zrak bolj čist in jasen.”

 

Naj quote: To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart, T. Watson→ Za uspeh je treba imeti svoje srce v svojem poslu in svoj posel v  svojem srcu.

Naj knjiga:Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers, Alexander Osterwalder and Yves Pigneur

Hobiji: bootcamp

Najljubša hrana: solata s piščancem

Najljubši podjetnik (domači ali tuji): otroci (mali podjetniki), ki zaradi svoje vedoželjnosti in volje najdejo rešitev

Naj app: youtube, viber

Nauki za naše poslušalce: Vse lahko izboljšujemo. Začeti z malimi zmagami.

Kontakt

Mag. Jelica Lazarević Jalovic LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več