Mag. Metka Svetlin: “Vprašaj Google? Kljub temu, da že 10 let dela na Googlu, še vedno ne ve vsega. Z veseljem pa pove svojo zgodbo.”

V 36. epizodi se nam je pridružila izjemna Metka Svetlin, ki že 10 let dela v enem izmed najbolj prepoznavnih podjetji, Googlu.

Potek epizode

03:40 Kakšna si bila v gimnaziji

4:30 Imša kakšne posebne routine in kakšen je tvoj tipičen delovni dan

12:05 Kaj pomenita tvoja naziva v Googlu

14:55 Kako gledaš na digitalizacijo

19:44 Kako se je tvoj slog vodenja spreminjal

25:10 Konstruktivni feedback

29:40 Googlove posebni intervjuji

35:32 Aha trenutek

42:20 Mentorstvo in tvoji mentorji

47:25 Fun facti: Stress management, Naj knjiga, Naj serija

53:05 Il Meteo

54:25 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubši knjigi:

Naroči se

"Tehnologija mora služiti nam in ne mi jej."

Mag. Metka Svetlin

Spoznaj gosta

Metka Svetlin je marketing manager programa Think with Google za CEE regijo in vodja Brand & Reputation za Adriatik in Baltik regijo. Platforma Think with Google pa predstavlja zakladnico podatkov, analiz, vpogledov in dobrih praks iz prodaje in marketinga, preko katere Google navdihuje vodilne in izobražuje eksperte v poslovni javnosti v CEE regiji. Metka je diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani, kjer je prejela svečano listino za izjemen študijski uspeh. Pomemben del študijske poti in prvih mednarodnih izkušenj je predstavljala enoletna študijska izmenjava Erasmus na Dunaju. Znanstveni magisterij je Metka opravila na IMB programu Ekonomske fakultete v Ljubljani, smer marketing. Prve izkušnje iz marketinga in managementa je pridobila z delom v podjetju Red Bull Slovenija, kot asistentka na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in v Bohinj Park EKO Hotelu. Leta 2011 se je Metka zaposlila v Googlu v Dublinu, kjer je najprej razvijala ključne Google Ads oglaševalce v Sloveniji in sodelovala pri oblikovanju njihovih digitalnih strategij. Po dveh letih se je vrnila v Slovenijo, kjer je najprej prevzela funkcijo marketing managerja za Slovenijo in nato še za Adriatik regijo. Poudarek pri njenem delu so predstavljale partnerske agencije, lansiranje novih produktov (Street View, Map Maker, Doodle4Google, lokalni doodli) in razvijanje Googlovega ekosistema v regiji. V največje veselje so ji bile prav ideje za lokalne doodle, kot je bil prvi slovenski s Tromostovjem v spomin na Plečnika, doodle v spomin igralca Poldeta Bibiča in Kekčev doodle. Po petih letih v podjetju je prevzela vlogo marketing managerja za Google Brand & Reputation za CEE regijo in razvijala predvsem program Grow with Google, kjer skozi lokalne programe, kot je na primer slovenska platforma Digitalna garaža, Google nudi brezplačna usposabljanja na področju digitalnih veščin in je namenjena študentom, podjetnikom in vsem ostalim, ki želijo izboljšati svoje znanje. Trenutno poudarek njenega dela predstavlja Brand & Reputation področje za Adriatik in Baltik regijo, preko katerega se trenutno predvsem ukvarja s programi, ki pomagajo pri okrevanju lokalnega gospodarstva.

Metka je ponosna, da je ob koncu osnovne šole pri 14 letih na pobudo šole izdala knjigo z naslovom Rojstvo mavrice, kjer so objavljena izbrana dela iz osnovnošolskega obdobja. V študentskem obdobju pa je zgodbe najraje začela pripovedovati preko video posnetkov in montažo kratkih filmov svojim doživetij na potovanjih in v hribih. Pred 10 leti je pripravila kratek film kot zahvalo za Gorsko reševalno službo Slovenije za njeno helikoptersko reševanje iz stene Velike Mojstrovke in tako spoznala svojega moža, gorskega reševalca.

Naj quote: Skrivnost sreče ni v tem, da delaš, kar ti je všeč, ampak da ti je všeč to, kar delaš. (The secret of happiness is not in doing what one likes, but in liking what one does.)
Naj knjiga: Sapiens (Harari) in Solve for happy (Mo Gawdat)
Naj serija: Z druge strani Atlantika, Krona
Hobiji: Turno in alpsko smučanje, alpinizem, potovanja s trekingi po Sloveniji ali po svetu
Najljubša hrana: češnje
Najljubši podjetnik: Maja Golob
Naj app: Il Meteo
Trije nauki:
1. Fokus na focus. (Focus on the focus.)

2. Ok je, če ne znamo vsega. (It is ok not to know everything.)

3. Odgovorite si, kakšna je vaša definicija uspeha, ''zakaj'' nekaj delate in se potem odločite ''kako'' boste to delali.

Kontakt

Mag. Metka Svetlin LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več