Marin Vladović – “Od osebnega trenerstva, razvoja in prodaje Ceneje.si pa vse do inovativnih poslovnih modelov v mobilnosti.”

V 73. epizodi, se nam je pridružil izjemen Marin Vladović in nam predstavil svet mobilnosti in CAN DO mentaliteto.

Potek epizode

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjige:

 • Viktor Frankl - Man`s search for meaning, Povezava.
 • Ray Dalio - Principles, Povezava.
 • Serija knjig na temo stoicizma od Ryan Holiday: ego is the enemy, Povezava. obstacle is the way, stillnes is the key, discipline is destiny
 • Jordan Peterson: 12 rules for life, maps of meaning - čeprav je kompleksna, beyond order, Povezava.
 • Jocko Willink: extreme ownership, leadership-strategy and tactics
 • Stuart Sutherland - irrationality, Povezava.

Naroči se

"Življenje ni lahko! Ne poskušaj ga narediti takega. Življenje ni niti "pošteno", nikoli ni bilo, ne zdaj in nikoli ne bo. Ne ujemite se v, past upravičenosti občutka, da ste žrtev. niste. Osvoji in prebrodi izzive in nadaljuj."

Marin Vladović

Spoznaj gosta

Marin je izvršni direktor in soustanovitelj podjetja AutoBrief. Mlada in inovativna platforma SaaS, ki se osredotoča na izgradnjo profitabilnega ekosistema za svoje deležnike. Z ustvarjanjem vrednosti za deležnike, optimizacijo poslovanja in upravljanja storitev mobilnosti AutoBrief digitalizira proces dobave, upravljanja in prodaje ter si prizadeva doseči večjo poslovno uspešnost in dodano vrednost za svoje deležnike.

 

Marin prinaša strokovno znanje, široko tržno analizo, ustvarjanje vrednosti in znanje za izdelavo prototipov izdelkov z ugotavljanjem bolečin in koristi ciljnih deležnikov s ciljem zagotavljanja izvedljivih rešitev.

 

Preden je leta 2020 prevzel to vlogo, je deloval kot izvršni direktor in solastnik največje platforme za primerjavo cen v JV Evropi, ki je bila leta 2018 prodana družbi Rockaway Capital.

V tej vlogi je uspešno usklajeval oddelke, vstopal na nove trge in hkrati maksimiziral produktivnost ekipe. Z uspešnim prodiranjem na trg in monetizacijo sta Ceneje.si, Jeftinije.hr postala vodilna na trgu.

 

Svoje izkušnje je še nadgradil s poslovnim razvojem in tržnim pozicioniranjem izdelkov, kot so Intelligence Dashboard, Legal check ter blagovnih znamk Shopper`s mind in Certified Shop.

 

Leta 2011 je Marin organiziral in izvedel prvi dogodek v regiji Ecommerce Day, ki je danes postal ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk in avtoriteta na področju elektronskega poslovanja.

 

Kot vrhunski strokovnjak in diplomat je vzpostavil in vodil tudi partnerstvo z evropsko agencijo EMOTA v skladu s projektom Certified Shop.

 

Z integriteto, sposobnostjo (trans)oblikovanja ekip, ne da bi jim odvzel individualnost, omogoča ekipam, da prispevajo na svoje edinstvene načine, namesto da bi čutil potrebo po mikroupravljanju pri njihovem delu.

 

Usmerjen k ciljem in zmožen motivirati druge, da se osredotočijo na cilje in jih dosežejo s premagovanjem težav, je edinstven poslovni in vodstveni profil, ki ga še nadgrajuje s svojo odprtostjo, "can do attitude", radovednostjo, pozitivno naravo in disciplino.

Fun facti:

 • Poletja preživljal na čezocenkah z mornarji
 • imel neptunov krst na ekvatorju
 • spil prvo alkoholno pijačo -. pivo v Panamskem prekopu pri 12h z Ameriškim pilotom
 • začel kot "trener" pri 15h..delal par poletij 3 službe (3 izmene...)
 • imam nickname malimarinko..do drugega srednje sem bil 1m55cm...
 • od kar smo se preselili v Ljubljano, me v "podjetniških" krogih poznajo po žarenju :)
 • Kot trener sem imel 379 individualnih strank (od 1997 do 2018)

 

Naj quote: Ko ti se zgodi nekaj slabega, imaš tri možnosti. Lahko dovoliš, da te definira, uniči ali pa izkoristiš priložnost, da te okrepi.

Naj knjiga: Viktor Frankl - Man`s search for meaning

Naj serija: kombinacija - Billions, Vikings, See,

Hobiji: Potapljanje na vdih in podvodni ribolov, Jadranje, Brazilski jiu jitsu, Hiking in biti v naravi s hčerami, ustvarjanje z lesom

Najljubša hrana: Imam rad "močnejše" okuse..vendar kot "kuhar"; Od mesnega: Dobro uležan (30+dni) medium rare ribeye; Od ribjega: Kirnja

Naj app: Evernote, linkedin, 9gag, investment apps za spremljanje trgov, športne aplikacije za treninge (tnx, thenics, strava, komoot...), business insider-mckinsey in deloitte insights, finance.si,

Nauki za naše poslušalce:

 • Mnogi verjamemo, da če ne zmagaš, izgubljaš. Ppredpostavka med vodji in managerji je, da je življenje v osnovi in vedno tekmovanje. Prepričan sem, da ponižnost in ambicija nista nujno, v nasprotju. Ponižnost je v službi ambicij najbolj učinkovita in trajnostna miselnost za vodje, ki si prizadevajo narediti velike stvari v svetu, polnem ogromnih neznank.
 • Ta je sicer od Mathew McCounaghey ampak mi veliko pomeni in v današnjem svetu premalokrat upoštevano: življenje ni lahko! Ne poskušaj ga narediti takega. Življenje ni niti "pošteno", nikoli ni bilo, ne zdaj in nikoli ne bo. Ne ujemite se v, past upravičenosti občutka, da ste žrtev. niste. Osvoji in prebrodi izzive in nadaljuj.
 • Vedeti kar ne veš in vedeti kar nisi, je pogosto pomembneje kot tisto kar veš. Ne izbiraj ničesar, kar bo ogrozil tvojo dušo. Ne "hrani" s časom in energijo tisto kar je v nasprotju s tvojim značajem.

Kontakt

Marin Vladović LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več