Marko Hozjan – “TAIA: izjemen startup, z eno največjih investicij v Sloveniji.”

V 57. epizodi se nam je pridružil Marko Hozjan, serijski podjetnik ter ustanovitelj enega najuspešnejših startupov v regiji, TAIA Translations LTD.

Potek epizode

02:56 od kje energija za vse tvoje dosežke

03:45 Kakšen si bil v gimnaziji

07:28 Taia International – kako se je vse začelo

11:18 Razlika od Google Translate

16:02 Katere lastnosti mora imeti novodobni vodja

21:20 Pomembnost vlaganja vase in kje črpaš znanje

25:26 Bi kaj spremenil če bi šel nazaj v preteklost

32:22 Tvoja prva reakcija na prihod pandemije

37:45 Kakšen je občutek, ko dobiš investicijo 1.2 milijona evrov

42:30 Katere so najboljše tematike, ko bereš knjige

46:55 Najljubši citat

48:18 Kakšen izzive imaš sedaj

50:20 Tvoji cilji za naprej

52:02 Zaključna misel

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • The Way of the Superior Man: A Spiritual Guide to Mastering the Challenges of Women, Work, and Sexual Desire, Povezava.

Naroči se

"Glavna formula v življenju, je ravnotežje. Ugotovi kaj zate to predstavlja in ga najdi."

Marko Hozjan

Spoznaj gosta

Marko Hozjan je serijski podjetnik z dvema uspešnima prodajama za sabo. Je tudi soustanovitelj večih podjetij: marketinške agencije 101, kjer je bil direktor in soustanovitelj, Startus skupina kot nosilec blagovnih znamk Sailsation, Navtični-tečaji.si (zgradil je največjo navtično šolo v regiji in podjetje uspešno prodal), največje jezikovne šole Jezikovne Akademije in tehnološkega podjetja TAIA INT.

 

Za njim je že 15 let delovnih izkušenj z vodenjem večjih organizacij in podjetij ter vodenjem startupov, zato svetuje in pomaga pri vodenju ekipe, projektnem managementu, razvoju in rasti podjetja tudi drugim podjetjem, startupom. Ima bogate izkušnje v mentoriranju podjetij, med drugim iz Studia 404 d.o.o. z blagovnimi znamkami Apollo in Space invoices ter ekipi, ki stoji za platformo Coolio!

 

Marko je strasten jadralec, ki je peljal jadrat že več kot 500 ljudi. Avtor štirih učbenikov za navtiko. Mentor večim podjetjem. Dobro dela v ekstremih - rast ali kriza. Izkušen tako v hitro rastočih podjetijh kot v insolventnih podjetjih. Vodenje je njegova strast, ki se jo uči vsak dan.

 

Marko je bil tudi Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je mentor pri Startup Slovenija, član Rotary Kluba, ima izpit za Nadzornika in tudi licenco za nepremičninskega agenta. Zelo zanimivo pa je, da govori kar 5 jezikov: angleško, hrvaško, nemško, malo rusko, trenutno se uči še švedščino.

Naj quote: Človek je rojen, da dela, trpi in se bori, kdor tega ne počne, mora propasti. Tesla

Naj knjiga: The way of the superior man

Naj serija: House of Cards

Hobiji: Jadranje

Najljubša hrana: Dunajski zrezek

Najljubši podjetnik: Richard Branson

Naj app: Revlout

Zaključi nauki:

  • Glavna formula v življenju, je ravnotežje. Ugotovi kaj zate to predstavlja in ga najdi.
  • Osrečilo te bo delo, v katerem uživaš.

 

Taia Translations LTD

Taia je bla ustanovljena leta 2017 in ima danes že 35 zaposlenih. Ustanovila sta jo Marko Hozjan in Miha Kovač.

 

TAIA deluje kot digitalni švicarski nož za podjetja, ki potrebujejo prevajalske storitve. Platforma avtomatizira prevajanje besedil med 98 jeziki, pri tem pa jo poganjajo algoritmi globokega učenja. To pomeni, da sistem z vsakim prevodom napreduje v razumevanju pravil jezika in konteksta.

 

Taia je trenutno med najuspešnejšimi in najbolj vročimi startup v regiji. Evropski sklad tveganega kapitala Fil Rouge Capital jo je v začetku oktobra 2020 podprl z 1,2 milijona evrov. TAIA, ki je tudi član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Mladi, je prejela eno največjih investicij v slovenska tehnološka podjetja.

Kontakt

Marko Hozjan LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več