Matija Šenk – “Začetek zavarovalnišva v Sloveniji in osvajanje novih trgov”

V 79. epizodi se nam je pridružil izjemen Matija Šenk in nas popeljal v svet zavarovalništva.

Potek epizode

Omenjeno v epizodi

Najljubše knjige:

Naroči se

"Skromnost, ponižnost, vztrajnost. Veliko je boljših, pametnejših in hitrejših, vendar zmeraj daj vse od sebe in se bori!"

Matija Šenk

Spoznaj gosta

Matija Šenk je svojo kariero pričel v akademskih vodah, kot profesor matematike. Po 6ih letih poučevanja pa se je soočil z novo priložnostjo, vzpostavitvijo Generali zavarovalnice v Sloveniji. Leta 2002 je postal član in kasneje tudi predsednik Uprave Slovenice, leta 2006 je postal član uprave in namestnik predsednika uprave pri Adriatic Slovenica zavarovalni družbi d.d. Leta 2007 se je pridružil KD Življenje kot predsednik uprave. Skozi kariero je zasedal vodilna področja v različnih zavarovalnicah. Leta 2020 se je pridružil Generali zavarovalnici d.d. kot svetovalec uprave in v septembru istega leta postal tudi član uprave.

 

Svojo izobrazbo je stalno nadgrajeval in tako tudi postal pooblaščen aktuar, kjer je od leta 2000 pa do 2007 bil podpredsednik Slovenskega aktuarskega društva. Od leta 2013 je tudi namestnik predsednika Sveta Slovenskih zavarovalnih združenj.  Od Leta 2015 do 2017 je bil tudi predsednik Nazdzornega sveta Gea Collega-a.

 

Med drugim je Matija tudi redni predavatelj na Gea Collegu. Je predstavnik SAD  v izobraževalnem komiteju GC (Evropsko aktuarsko združenje) in izobraževalnem komiteju IAA (Svetovno aktuarsko združenje).  Je tudi predsednik Advisory Boarda, član Strategic Boarda Evropske aktuarske akademije. Je avtor učbenika, predavatelj in član izpitne komisije pri licenciranju zavarovalnih zastopnikov in posrednikov v Slovenskem zavarovalnem združenju.

 

Zelo zanimivo pa je, da je bil Matija tudi član slovenske bridž reprezentance na uradnih tekmovanji. Ima tri otroke in je srečno poročen.

Naj quote: Sky is the limit.

Naj knjiga: Saul Bellow: Herzog, Günther Grass: Pločevinasti boben, Siegfried Lenz: Nemška ura, Jean-Paul Sartre: Gnus

Naj serija: Bridshead revisited (Vrnitev / Vnovič v Bridshead) starejša nadaljevanka z Jeramyjem Ironsom, Grlom u jagode (Na vrat na nos)

Hobiji: Bridge, plavanje, tek na smučeh, sprehodi s psi

Najljubša hrana: Italjanska (testenine), »na žlico«, od res vrhunske pa čim bolj svež jastog na žaru

Najljubši podjetnik (domači in tuji): Richard Branson, pokojni Matjaž Gantar

Naj app: BBO (Bridge Base Online)

Zaključni nauk: skromnost – ponižnost – vztrajnost: torej, veliko je boljših, pametnejših, hitrejših… vseeno, bori se, daj vse od sebe.

Kontakt

Matija Šenk, LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več