Medeja Lončar: “Poštenost, iskrenost, odprtost, povezovanje in usmerjenost v prihodnost, so bistveni elementi uspešnega vodenja.”

V 51. epizodi se nam je pridružila izjemna Medeja Lončar in nas popeljala v svet trajnostnega voditeljstva in pridiha novih tehnologij.

Potek epizode

03:15 Kakšna si bila v gimnaziji

04:21 kakšna je tvoja rutina

09:40 Prednosti, ki jih je prinesla pandemija

14:50 Kaj je trajnostno voditeljstvo

18:47 Kako je bilo, ko si prevzela prvo močno funkcijo Članico Uprave Kovinotehne

25:40 Tvoji načini za stress management

31:28 Aha trenutek

44:55 Kako poskrbiš za pridobivanje novih znanja in nadaljno izobraževanje

52:30 Ego in njegova moč

56:22 Kako gledaš na novo tehnologijo

01:00:56 Kakšne lastnosti mora imeti novodobni vodja

01:02:51 Fun facti: Naj hrana, Naj podjetnik, Naj app

01:06:28 Cilji Združenja Manager

01:10:10 Zaključna misel oziroma nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Tiziano Terzani – Še en krog na vrtiljaku, Povezava.

Naroči se

"Prosvetljeni manager je trajnostni voditelj, ki naslavlja družbene, ekonomske, okoljske in osebne vidike vodenja. Verjamem, da ta nova doktrina vodenja potrebna in lahko bistveno izboljša družbo in okolje, v katerem živimo."

Medeja Lončar

Spoznaj gosta

Medeja Lončar, dipl. ekon,  direktorica Siemens Ljubljana in predsednica uprave Siemens Zagreb

Medeja Lončar je že dolga leta Ljubljančanka, ki se še vedno zelo rada vrača v rodno Celje. Je diplomirana ekonomistka, ki je svoje prve delovne izkušnje že v srednji šoli nabirala v medijih. Pri 33 letih je prvič postala članica uprave, v takratni celjski Kovinotehni. V Siemensu Slovenija je leta 2003 prevzela vodenje telekomunikacijskega oddelka, 4 leta kasneje postala direktorica podjetja, od spomladi 2018 pa vodi tudi Siemens Hrvaška. Je podpredsednica nadzornega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, članica upravnega odbora Hrvaško-nemške gospodarske zbornice, članica strateškega sveta za digitalizacijo in  od lanske pomladi tudi predsednica Združenja Manager. Je pobudnica projekta Inženirka leta v okviru projekta  Inženirke in inženirji bomo. Svoje znanje in izkušnje rada deli tudi na različnih dogodkih, pa tudi kot mentorica.

Je ženska, ki vedno znova in na vseh življenjskih področjih stopa iz cone udobja ter prevzema konkretne odgovornosti za razvoj tudi v družbi. Obenem pa je tudi žena in mama odraslega sina, že leta pa tudi pasja mati.

Naj quote: Mark Twain ; »The secret of getting ahead is getting started«,

Naj knjiga: Tiziano Terzani – Še en krog na vrtiljaku,

Naj serija: Ko imam čas, gledam  filme. Serije, ki jih gledam, so v glavnem dokumentarne – npr. Planet Earth),

Hobiji: Branje knjig, potovanja, pohodništvo (s psom), gastronomija, petje

Najljubša hrana: Vse jedi na žlico

Najljubši podjetnik: Jim Hagemann Snabe

Naj app: Fitbit

Trije nauki:

  • Poštenost, pokončnost, iskrenost ter odprtost , povezovalnost in usmerjenost v prihodnost so bistveni elementi mojega vodenja, pa tudi sicer na njih temeljijo moje osebne vrednote.

 

  • Verjamem, da je osebna integriteta predpogoj za dobrega vodjo, hkrati pa tudi v poslovnem svetu omogoča ohranjanje osebne svobode. Drugi pomembni element za dobrega vodjo je po mojem mnenju pripravljenost na stalno učenje in razvoj, danes temu rečemo tudi  »growth mindset«. Ob tem pa pomaga  tudi, da si del organizacije, kjer kot vodja in zaposleni  svoje delo in namen lahko tudi osmisliš. Sebe bi si težko predstavljala v podjetju, ki onesnažuje okolje ali negativno vpliva na zdravje svojih kupcev,čeprav poznam veliko odličnih vodij, ki delajo v takih branžah.

 

  • Prosvetljeni manager je trajnostni voditelj, ki naslavlja družbene, ekonomske, okoljske in osebne vidike vodenja. Verjamem, da ta nova doktrina vodenja potrebna in lahko bistveno izboljša družbo in okolje, v katerem živimo.

Kontakt

Medeja Lončar LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več