Miha Lavtar: “Z vizijo do najboljših kadrov in kreiranjem trendov.”

V 43. epizodi se nam je pridružil lastnik in direktor ene najbolj prepoznavnih spletnih agencij pri nas, Optiweb.

Potek epizode

03:25 Kakšen si bil v gimnaziji

06:42 Kaj ti je pomembno, ko sestavljaš ekipo

11:32 Kakšen je tvoj tipičen dan

16:10 Work-life balance

21:30 Vlaganja vase in v ekipo

28:42 Kako si se odzval na pandemijo kot direktor podjetja

36:35 Kako skrbiš za svoj razvoj in širjenje znanja

40:45 Pomembnost mreženja in biti član poslovnih združenj

46:50 Kako poskrbiš za stress

51:40 Vizija Optiweb 2030

55:46 Fun fact: Naj appi,

58:10 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Podcast Dirketorjeva Perspektiva: Povezava.

Naroči se

"Podjetništvo je moja fakulteta, v kateri sem hkrati študent in predavatelj."

Miha Lavtar

Spoznaj gosta

Miha Lavtar je lastnik in direktor spletne agencije Optiweb, podjetja, ki ga je ustanovil leta 2009 in že v prvih desetih letih dosegal zavidljivo 80% rast. Danes je Optiweb eno izmed vodilnih podjetjih v Sloveniji na področju digitalnih in spletnih rešitev. Optiweb ima odlično ekipo in je na poti do 3eh milijonov evrov ter ima že skoraj 60 zaposlenih. Miha je tudi svetovalec startupom, kjer lahko podjetnikom pomaga z grajenjem in širjenjem digitalne prezence, grajenjem podjetja in kulture ekipe, HR (zaposlovanjem) ter pri Linkedin oglaševalskih strategijah. Miha je tudi mentor in soustanovitelj podjetja Videa in Blatfejst. Postal je tudi član Strateškega sveta za digitalizacijo Republike Slovenije. V mesecu septemrbu je pričel tudi s svojim podcastom Direktorjeva perspektiva, kjer predstavlja poslovni svet skozi oči direktorja.

Naj quote: Ne stori drugemu tega, kar ne želiš, da drugi storijo tebi. Ali še boljše, stori drugemu to, kar želiš da bi drugi storili tebi.
Naj knjiga: Nimam, knjige so moja ahilova peta. :)
Naj serija: Poslovna Shark Tank, kar se ostalega tiče pa That 70's Show in Peaky Blinders
Hobiji: Podjetništvo :). Rad imam šport, dolge sprehode v naravi, odkrivanje novih kotičkov sveta, novih kultur, zgodovine (sploh vojne) in pa dobre avte. Za sprostitev pa metal glasba in trenutno tudi mrzli tuši. :)
Najljubša hrana: Ne bom pozabil jastoga, pomfrija in Coca Cole, ki so bili sprečeni na ognju na golem peščenem otoku, ki je tam samo ob oseki. Po nekaj urah je prišla plima in morali smo vse pospraviti in se spraviti nazaj na čolne. Zanzibar dve leti nazaj. :)
Najljubši podjetnik: Robert Herjavec
Naj app: Pocket casts. Zvečer pa airplane mode :)
Trije nauki:

  1. Vzemi življenje kot serijo poizkusov
  2. Ko si prestrašen, živčen, zaradi dolčenega dogodka (kot je na primer javni nastop) se vprašaj: "Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi?" Ponavadi, prideš do zaključka da nič takega. :)
  3. Rutine in procesi "pika"

Kontakt

Miha Lavtar LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več