Nina Dremelj: “Kako odkriti naslednjega SAMOROGA?”

V 48. epizodi se nam je pridružila predsednica Poslovnih angelov Slovenije, Nina Dremelj, ki nas je popeljala v svet startupov in investicij.

Potek epizode

02:20 Kakšna si bila v gimnaziji

04:33 Kakšen je tvoj tipičen delovni dan

10:43 Si razvila že šesti čut za odkrivanje dobrih startupov

16:05 Slovenski startup ekosistem

19:30 Aha trenutek

25:15 Kako si prišla do odkritja Malih junakov in Taia-e

30:05 Kako pride do investicije, kakšne so faze

35:30 Največji izzivi starupov

42:00 Kako se običajno deli equity pri investicijah

48:03 Kaj so trenutni trendi pri startupih

52:20 Tvoji mentorji in pomembnost mentorstva

57:20 Fun facti: Naj hrana, Naj appi

01:00:10 Zaključni nauk

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Dream Big: How the Brazilian Trio behind 3G Capital Acquired Anheuser-Busch, Burger King and Heinz Cristiane, Christiane Correa, Povezava.

Naroči se

"Investicija je poroka s predporočno pogodbo - vsi plavate v isto smer, veste kaj boste počeli in kako se boste razšli."

Nina Dremelj, M.Sc.

Spoznaj gosta

Nina Dremelj je predsednica Poslovnih angelov Slovenije, predavateljica, investitorka, mentorica, believer-ka, poslovna angelina in strastna podjetnica. Njena največja strast je pomagati podjetnikom, da svoje ideje spremenijo v resnična, uspešna podjetja. Nina ima izjemno sposobnost odkrivanja startupov, ki imajo velik potencial, saj ima že več kot 10 let izkušenj v investicijskem in poslovnem svetu ter sodeluje z inovativnimi, naprednimi in proaktivnimi ekipami, ki so del startup podjetništva. Nina ima tudi magisterij, ki ga je uspešno zaključila na Fakulteti za Družbene vede.

Trenutno je posvečena podjetju Alita Capital, v preteklosti je kot solastnica uspšno vodila švicarski seed sklad AlpVent AG, kjer je pod svoje okrilje sprejela uspešna slovenska podjetja kot so Mali Junaki, TAIA, FlySentinel in druga. Pod okriljem Alita Capital pa je podprla podjetja Cresco Innovation, Swipstyle, Salesqueze in druga podjetja.

Naj quote: Vsak startup za uspeh potrebuje samo nekoga, ki brez pomisleka verjame vanj, vse ostalo se zgodi.
Naj knjiga: Dream Big: How the Brazilian Trio behind 3G Capital Acquired Anheuser-Busch, Burger King and Heinz Cristiane Correa (Author)Naj serija: The Witcher
Hobiji: kolesarjenje, potapljanje na dah, branje
Najljubša hrana: tajska "in general"

Najljubši podjetnik: Jorge Paulo Lemann

Naj serija: The Witcher

Naj app: Telegram

Zaključna nauka:

  • Problemov ni, so samo rešitve.
  • Investicija je poroka s predporočno pogodbo - vsi plavate v isto smer, veste kaj boste počeli in kako se boste razšli.

Kontakt

Nina Dremelj LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več