Miha Murn: “Če te ni, manjkaš!”

V 33. epizodi se nam je pridružil Miha Murn in nam predstavil svet umetnika in podjetnika ter kako pomembno je mreženje.

Potek epizode

02:25 Kakšen si bil v gimnaziji

05:45 Rotary Klub International

07:41 AAMI Corporation

12:49 Art Expo – povezuje umetnike in kulturo

18:40 Kakšne alstnosti mora imeti vodja prihodnosti danes

25:45 Tvoji neuspehi in uspehi

28:15 Aha trenutek v tvoji karieri

43:55 Kao se lotiti nakupa umetnosti

51:38 Kulturni ataše Kazahstansko-Slovenskega poslovnega kluba

52:18 Tvoj stil vodenja tekom svoje kariere

57:30 Kako se organiziraš in kakšen je tvoj recept

01:00:20 Fun facti: Naj hobiji, Naj knjiga, Naj serija

01:07:15 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Brene Brown - Power of Vulnerability
The Compound Effect by Darren Hardy

Naroči se

"Svet brez ekstravaganze, je svet brez sprememb."

Miha Murn

Spoznaj gosta

Miha Murn je vsestranski umetnik in podjetnik, ki se udejstvuje na številnih funkcijah v umetniškem in poslovnem svetu. Je predsednik in izvršni direktor podjetja AAMI Corporation, ki se ukvarja s povezovanjem posla z umetnostjo in kulturo. Miha Murn je ustanovitelj, lastnik in direktor Zavoda AAMI in umetniški direktor pri podjetju MegaGraf d.o.o. Prav tako je ustanovitelj in predsednik javnega kulturnega Salvador kluba in privatnega poslovnega Botticelli kluba, od leta 2020 pa zaseda še funkcijo predsednika kluba Rotary Ljubljana International. Ima izkušnje s start-upi in je v vlogi mentorja že sodeloval z ABC Acceleratorjem in Zavodom Ypsilon. Do danes je izpeljal številne projekte na mednarodni ravni (dogodki in razstave ter poslovno-umetniške delegacije v tujini), poleg tega pa je svoje znanje in izkušnje predajal na različnih konferencah, okroglih mizah in zborovanjih v Sloveniji in tujini npr. TIA Summit v Indiji in Ljubljana Forum. Miha Murn s ponosom zaseda funkcije v različnih združenjih (npr. Združenje YES in KSBC) in je član številnih organizacij na področju posla in kulture. V njegovem opusu najdemo več kot 4.500 različnih del, kot so slike, risbe, kipi, fotografije, grafike, knjige in drugo.

Fun facts:

- OCD za stvari, da morajo biti točno na svojem mestu (papirji, mape na računalniku, stanovanje, pisarne, avto)
- Ko kihnem, običajno kihnem 7x

Naj quote: “Watch your thoughts, for they will become actions. Watch your actions, for they’ll become... habits. Watch your habits for they will forge your character. Watch your character, for it will make your destiny.” Margaret Thatcher

Naj knjiga: - Ogromno imam najlubših, uživam predvsem vknjigah o filozofiji, družbeni ureditvi, zgodovini itd.

Naj seriji: Crown, House of Cards

Hobiji: Zbiranje starin - Numizmatika

Najljubša hrana: Ogromno najljubše hrane, izstopa pa pršut & olivno olje

Najljubši podjetnik: Ogromno najlubših, izstopa Jack Ma.

Naj app: Nimam naj appa, zame so vsi samo appi =)

Trije nauki:

- Nikoli ne poslušajte drugih za svoje odločitve. Poiščite mnenje in vprašajte za nasvet, na koncu pa se vedno vse odločite sami.

- Če si želite urediti in uživati svoje življenje, si ga morate urediti sami, nihče drug vam ga ne bo, tudi če kdaj tako izgleda.

- Tisto, za kar ste se trudili, boste cenili bolj, zato nikoli ne delajte stvari iz danes na jutri. Zamislite si svoje življenje čez 30-40 let ali več.

Kontakt

Miha Murn LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več