Prof. Dr. Matej Černe: “Vpliv digitalizacije na delo. Kaj je prihodnost?”

V 24. epizodi je z nami prof. dr. Matej Černe, ki nam predstavi digitalni svet v katerem živimo in kako vpliva in bo vplival na nas v prhodnosti.

Potek epizode

02:00 Kakšen si bil v gimnaziji

07:13 Digitalizacija in Covid-19

11:03 Kakšne lasnosti potrebuje vodja priodnosti

00:17:43 Nasvet za doseganje work-life ravnovesja

22:28 Tvoj pogled na digitalizacijo

28:20 Kako težko je biti avtentičen preko digitalnih medijev

36:40 Konstruktiven feedback, ko mentoriraš in si mentoriran

45:17 Koncept skrivanja znanja (Knowledge Hiding) ter praktičen prikaz

52:10 Kakšen je tvoj delovni dan, imaš kakšno posebno rutino

01:00:15 Tvoj pogled na networking

01:02:50 Stres management

01:04:35 Kaj si želiš se doseči na profesionalnem področju

01:07:22 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: karkoli od Jamesa Pattersona, za ravnotežje in sprostitev, Povezava.

Naroči se

"Pri odločanju kaj sploh delati imam tri kriterije za izbor novega projekta: (1) da je zadeva top, da ima lahko nek vpliv, (2) da mi je osebno zanimivo in (3) da vključuje ljudi s katerimi bi rad delal in se tudi karakterno ujamemo."

Prof. Dr. Matej Černe

Spoznaj gosta

Prof. dr. Matej Černe je izredni profesor za področje managementa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V raziskovalnem in pedagoškem delu se osredotoča na inovativnost, ustvarjalnost, organizacijsko vedenje ter vodenje in oblikovanje dela v digitalni dobi. Za svoje raziskovanje je prejel številne nagrade (nagrade za najboljšega recenzenta konference Academy of Management Annual Meeting, raziskovalna nagrada združenja CEEMAN, EDAMBA nagrada za eno izmed top10 doktorskih disertacij v Evropi, nagrada za najboljše objavljene članke na EF, Svečana listina Univerze v Ljubljani mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem) in objavljal v najboljših revijah s področja managementa (kot na primer Academy of Management Journal, Leadership Quarterly, Journal of Organizational Behavior ali Human Resource Management). Deluje tudi kot član uredniških odborov v revijah Leadership Quarterly, Human Resource Management Review ter Human Resource Management Journal ter glavni in odgovorni urednik revije Dynamic Relationships Management Journal.

Par zanimivosti o profesorju dr. Černetu. Bil je prvi v Sloveniji, ki je diplomiral po bolonjski reformi. V srednji šoli si je za cilj zadal prebrati vse knjige v novomeški knjižnici (obupal je šele nekje pri pravu/javni upravi). Obiskal je že 46 držav sveta in njegov cilje je vsaj 100. Večkrat je že hodil po žerjavici.

Naj quote: "Better well done than well said" (Ben Franklin) oz. "Do or do not, there is no try" (Yoda)
Naj knjiga: karkoli od Jamesa Pattersona, za ravnotežje in sprostitev
Naj serija: Seinfeld
Hobiji: košarka, branje
Najljubša hrana: ajdovo-krompirjevi žganci
Najljubši podjetnik: ne vem če bi lahko res koga ekstra izpostavil kot celoto, fascinirajo me nekatere lastnosti - Muskova kapaciteta razmišljanja in delovnaja, vizija Tonyja Hsieha, strast Marka Cubana, trma Evana Spiegla
Naj app: Snapchat

Trije nauki:
1) Ne se bati ciljati visoko;
2) Treba je trdo delat, ker se stvari ne doseže same od sebe;
3) Svoj čas in energijo namenite samo stvarem, ki so (hkrati vse troje) vrhunske, vas osebno zanimajo in vključujejo sodelovanje s pravimi ljudmi (naučite se reči ne).

Kontakt

Prof. Dr. Matej Černe Linkedin

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več