Robert Klun – “Pogled na poslovni svet skozi oči enega najboljših arhitektov in designerjev.”

V 75. epizodi se nam je pridružil izjemen Robert Klun in nas popeljal v svet arhitekture in designa.

Potek epizode

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga:

  • Sence v raju, Erich Maria Remarque, Povezava.

Naroči se

"Trudi se biti drugačen, kar ne pomeni nič drugega, kot bodi to kar si (rodiš se uniqum, z leti postajaš kopija drugih…temu se ogni)."

Robert Klun

Spoznaj gosta

Robert Klun je leta 1999 diplomiral na univerzi za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani. Med študijem je sodeloval z več vplivnimi profesorji kot P. Mc Keith iz Helsinkov, P. Gabrijelčič iz Ljubljane, prof. B. Podrecca z Dunaja in za svoje delo prejel več študentskih arhitekturnih nagrad.

 

Po diplomi na Fakulteti za Arhitekturo, leta 2000, se je Robert pridružil družinskemu podjetju za proizvodnjo oblazinjenja KLUN AMBIENTI, ki je imelo v tistem času tri zaposlene.

Danes ima Klun ambienti 12 zaposlenih in kreativen, lasten kataloški program KLUN design izdelkov, ki so vplivali na smeri oblikovanja in ozaveščenost s trajnostjo in kvaliteto v regiji. Področje delovanje je tako v Sloveniji, Srbiji na Hrvaškem, kot Europi in Bližnjem Vzhodu. KLUN AMBIENTI je vodilno podjetje na področju raziskav in razvoja s področja oblikovanja oblazinjenega pohištva in notranje opreme s programom preko 45 kataloških design linij.

 

Robert Klun je bil leta 2006 izvoljen za predsednika Društva oblikovalskega Slovenije. Sedem let je vodil organizacijo kot najmlajši predsednik v zgodovini, danes je član Upravnega Odbora.

Med poklicnimi delovnimi izkušnjami je bil povabljen v regijska združenja za razvoj in gospodarstvo: IDCO - Gospodarska zbornica leta 2003, CEED Slovenija leta 2008, ULUPUDS -srbska arhitekturna in oblikovalska organizacija leta 2012.

 

Leta 2012 je ustanovil konzorcij pod okriljem arhitekturnega, oblikovalskega in inženiring studia MAGNET DESIGN, ki ima danes 8 arhitektov. Leta 2011 je bil soustanovitel razvojnega centra RC31 in leta 2020 ustanovitev Raziskovalne skupine, ki jo sestavljajo dva profesorja, prof. Nada Matičič, Prof. Peter Gabrijelčič, g. Devid Palčič in Robert Klun.

 

Robert deluje kot arhitekt, oblikovalec, investitor, podjetnik na področju nepremičnin, urbanizma, arhitekturnih, oblikovalskih in razvojnih projektov. Njegovo notranje oblikovanje in arhitekturna dela potekajo izven evropskih meja, njegova ekipa pa oblikuje projekte v regiji GCC. MAGNET DESIGN je uspešno zaključil projekte kot: Canary Hills Compound v Saudski Arabiji, Marriot Hotel v Rijadu, Starwood Aloft v Rijadu in Dhahranu, Vile Todorovič v Beogradu, več Vil v Sloveniji, ekološko, leseno naselje Terme Topolšica 29 apart vil, trajnostne vile Košak, industrijskih objektov, med njimi večji za HERMI 4, izbran na natečajih kot zmagovalec za opremljanje ATH HOTEL Ljubljana, Big BANG uprava Ljubljana, NLB banka skupina za komplet prenovo interierjev…

 

Posebnost dela, ki ga usmerja v prihodnost, je povdarek na zdravem in kvalitetnem bivanju, ki ga omogočajo objekti in ambienti, ki jih Robert Klun kreira. V letu 2020 je pričel z lastno ekipo razvijati “virtualni svet – WE ARE” in v Studiju Magnet design je že postavljen proctor, kjer se prvi projekti obdelani v VR tehniki lahko vidijo in občutijo.

 

Vseskozi deluje kot predavatelj in mentor študentom, tako na Fakulteti za Design, Fakulteti za Arhitekturo v Ljubljani, na strokovnih posvetih v Beogradu, Ljubljani, Dubaju. V začetku leta 2019 je njegov arhitekturni studio zmagal na razpisu za idejno zasnovo slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubai, za kar je prejel več mednarodnih nagrad za trajnostno arhitekturo (BIG SEE, Going Green Global, Architectural AWARD Los Angeles).

Naj quote: “Narava je naboljši oblikovalec, žensko telo perfekcija designa. Arhitekti se lahko samo približamo tako popolnim kreacijam.” Robert Klun

Naj knjiga: Sence v raju, Erich Maria Remarque

Naj serija: Dejansko gledam bolj filme, a iz preteklosti “Bolji Zivot”, “odpisani”…

Hobiji: Golf, potovanja- raziskovanja, gledalisce, fotografija, smucanje, surfanje…

Najljubša hrana: Sushi / morska / domaca kuhinja

Najljubši podjetnik: Elon musk

Naj app: What’s app

Nauki za poslušalce:

- Bodi dober človek, skrbi za sodelavce, družino, prijatelje, poslovne partnerje, gojiti moraš odnos,

- trudi se biti drugačen, kar ne pomeni nič drugega, kot bodi to kar si (rodiš se uniqum, z leti postajaš kopija drugih…temu se ogni),

- Vzemi si čas za sebe, če si sam zdrav, srečen… bo tudi okolica, na to ne smeš pozabiti.

Kontakt

Robert Klun LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več