Violeta Bulc M. Sc.: “Postavljanje inovacijskih ekosistemov – svet je dinamičen sistem, z vsako potezo se vse prilagodi in spremeni”

V 5. epizodi se nam je pridružila mag. Violeta Bulc, ki nam je predstavila svojo življensko pot, izzive, uspehe in razmišljanje ter bogate izkušnje.

Potek epizode

01:15 Evangelist ekocivilizacije – kdo in kaj je to?

03:20 Kakšna si bila v gimnaziji

04:30 Stili vodenja

09:10 Recept za produktivno ekipo

11:25 Vzpostavljanje inovativnega okolja

16:15 Povratna zanka

18:45 Kako pomembno je delati napake

20:30 Največji uspeh

26:40 Konkurenčni modeli

32:15 Vloga in pomembnost mentorja

38:50 Prihodnost prometa in prihod digitalizacije

47:30 Katere kanale uporabljaš za komunikacijo

50:35 Vlaganje vase in svoj razvoj

50:20 Fun facti: naj hobiji, naj app, naj hrana

58:55 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Pomembnost konkurenčnih modelov in razvoj ter vpeljava inovacij.

Naroči se

"Dajanje feedbacka je izrednega pomena, zato, da znamo delati refleksije."

mag Violeta Bulc

Spoznaj gosta

Violeta Bulc je magistra znanosti na področju informacijski sistemov. Diplomirala je iz računalništva in informatike in že v mladih letih pokazala izjemne sposobnosti za povezovanje ljudi, inoviranje, ustvarjanje in kreiranje novih poslovnih modelov, ter reševanje zahtevnih izzivov. Violeta Bulc je ena izmed pionirk na področju Ecocivilizacije. Je trikratna nosilka nagrade FENIKS, ter tudi prejemnica treh nacionalnih nagrad za inovativnost od Gospodarske Zbornice Slovenije. Vrsto let je bila del višjega managementa pri Telekomu in na koncu postala tudi podpredsednica. Je ustanoviteljica in evangelistka InCo gibanja, lastnica in direktorica podjetja Vibacom, bila med drugim tudi Podpredsednica Vlade Republike Slovenije, Ministrica odgovorna za kohezijo in razvoj medstrukturnih strateških projektov, ter postala Evropska komisarka za promet leta 2014, kjer je vodila ekipo skoraj 1.400 zaposlenih. Sedaj je svetovalka predsednikov ter članov Uprav, izvršnih direktorjev in evangelistka Ecocivilizacije. Je tudi redna gostujoča profesorica na tujih univerzah. Izdala je tudi dve knjigi z naslovi, The Magic of Contribution, in Ritmi poslovne evolucije, ter ogromno člankov.

Hobiji: poezija, pohodništvo, vrt, prijateljska srečanja in poglobljeni pogovori
Najljubša hrana: zdrava, domača, prezno vegetarjanska
Naj app: Spotify, PeakFinder, SkyView, RadioGarden

Trije nauki:
• Make yourself available to the cause of the events. Poslušaj svoj notranji glas, iskreno in brezkompromisno.
• Iskrenost in ljubezen na koncu vedno zmagata, če še nista zmagali, še niste na koncu. Ni pa potrebno vse povedat na prvo žogico.
• Ko se odločaš, se odločaj 3-5 korakov vnaprej. Ves čas jih prilagajaj. Svet je dinamičen sistem, z vsako potezo se vse prilagodi in spremeni.

Kontakt

mag. Violeta Bulc LinkedIn

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več