Živa Pogačnik: “Za svoje sanje se je vredno boriti. Od ideje do izdelka na policah”

V 11. epizodi je bila se nam je pridružila Živa Pogačnik, ki je z nami delila svojo zgodbo o pričetku podjetja Zivabowl.

Potek epizode

01:35 Zgodba Zivabowl

04:30 Kakšna si bila v gimnaziji

07:00 Vsak okus je za svoj organ

09:45 Kako si prišla do ideje Zivabowl

10:40 Pomembnost mentorja

13:10 Kako poteka tvoj dan

16:00 Kakšen je občutek, ko videš svoj izdelek na policah

19:05 Učenje iz lastnih napak

23:15 Lastnosti dobrega vodje

25:40 Izzivi

29:00 Fun facti: Naj knjiga, Naj podcast

31:35 Novi produkti

32:08 Trije nauki

Omenjeno v epizodi

Najljubša knjiga: Healing With Whole Foods - Paul Pitchford, Povezava.

Naroči se

"Pri podjetništvu mi je zelo všeč, ker te vedno sili v osebnostni razvoj. Zahteva to, da si sposoben spustiti ego, priznati napake in zanje sprejeti 100% odgovornost."

Živa Pogačnik

Spoznaj gosta

Je ambasadorka ozaveščanja o pomenu zdrave prehrane in ustvarjalka funkcionalnih obrokov Zivabowl. Živa je absolvent filozofije in sociologije kulture. Opravila je tudi izpit iz nutricizma po načelih tradicionalne kitajske medicine, poučevala Qigong Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije – območna enota Kranj. Je ustanovna članica in predsednica društva »Ognjič« - društvo za naravno in kvalitetno življenje. Sodelovala je pri pisanju knjige Resnice in zmote o kandidi. Bila je tudi zelo vpeta v pisanje člankov za revijo Aura na temo dao prehrane.

Živa je bila tudi ena ključnih oseb, pri idejnem načrtu in organizaciji projekta Wudang kungfu – mojstrski spektakel v okviru društva Tao In, društva za krepitev telesa, uma in duha. V Slovenije je prišel veliki mojster You Xuandeja, ki je eden od desetih najboljših mojstrov notranjih borilnih veščin na Kitajskem. V Ljubljanski Hali Tivoli je potekal »Wudang Kung Fu - mojstrski spektakel«, kjer je svoje osupljive veščine poleg velikega mojstra You Xuandeja demonstriralo tudi 45 njegovih učencev. Mnogi med njimi so mednarodni prvaki v različnih panogah kung fuja, tai jija.

Navdušuje jo moč narave, vpliv prehrane na naše zdravje in mentalno stanje ter optimiziranje nivoja naše energije s pomočjo prehrane in biohackinga. Predvsem jo fascinira krepitev in množenje mitohondrijev ter zdravje in pomen našega mikrobioma.

Izdelki Zivabowl:
So polnovredni obroki v štirih okusih: kakav, malina, črni ribez, cimet. So veganom prijazni, primerni za diabetike in razne lchf in keto diete, vsebujejo obilo omega 3 maščobnih kislin, ki delujejo protivnetno ter vlaknin, ki nam jih v večini primerov primanjkuje.

Naj quote: "Do what you can, with what you have, where you are" - Theodore Roosevelt
Naj knjiga: Healing With Whole Foods - Paul Pitchford
Naj serija: Mindhunter
Hobiji: vrtnarjenje
Najljubša hrana: indijska
Najljubši podjetnik: BassBabe (tuji); Natashaspace - Nataša Godler Trilar; Nina Štefe - Čas za kavo; Polona Jerič - Zlataptička;
Naj app: SleepCycle

Trije nauki:
1. Vlagajte v ustvarjanje koristnih/zdravih navad - ko so enkrat avtomatizem, so brezplačna voda na vaš mlin.
2. Bodite vrlinski za trajnostni uspeh in občutek zadovoljstva v svojem življenj.
3. Ne plavajte proti mogočnemu toku narave - may the force be with you.

Kontakt

Živa Pogačnik LinkedIn

 

 

Mark Kalin je izkušen manager, podjetnik, innovator, mentor, predavatelj in strokovnjak za vzpostavljanje inovativnih ekosistemov in transformacij kultur ter strokovnjak za vzpostavitev visoko zmogljivih virtualnih timov, z zelo bogato izobrazbo in poslovnimi izkušnjami.

Prejšnja epizoda

Naslednja epizoda

Poslušaj več